Aktualno
StoryEditor

FOTO: U Zadru počeo Liderov Investicijski forum Dalmacije i južne Hrvatske

30. Svibanj 2017.

Investicijski forum Dalmacije i južne Hrvatske, četvrti ovogodišnji investicijski forum kojim Lider promovira projekt Lider invest počeo je jutros u Zadru. Glavni urednik Lidera Miodrag Šajatović uvodno je objasnio zbog čega Lider drugu godinu za redu prepoznaje, promovira i nagrađuje najbolje proizvodne investicije koje povećavaju izvoz, otvaraju nova radna mjesta i stvaraju dodanu vrijednost.

- U Lideru uporno zagovaramo tezu da zdravi rast BDP-a nije moguć bez jake industrije, proizvodnje i izvoza. Ovu akciju smo pokrenuli kako bismo indirektno potaknuli izvoz. Želimo otkriti i zahvaliti onima koji ulažu, to su naši junaci. Želimo pokazati uspješne primjere investicija i pokazati drugima da je to pravi put – rekao je Šajatović.

>>> Lider invest u Puli: Za prijavu na pojedine natječaje dostavlja se po 30 kilograma dokumentacije

Okupljene je uvodno pozdravio Dario Jurin, predsjednik Županijske komore Zadar i rekao kao Zadarska županija posljednjih godina bilježi kontinuirani rast svih ekonomskih pokazatelja te kako je županijsko gospodarstvo dobrim dijelom vezana za more, od turizma i brodarstva do razvijenog ribarstva i marikulture. U svom prvom javnom nastupu skupu se obratio novoizabrani župan Božidar Longin koji je ustvrdio da će u iduće četiri godine gospodarstvo Zadarske županije nastaviti rasti.

- Imamo gotove projekte, programe, ljude i sredstva za nastavak velikih infrastrukturnih projekata. Završavamo ove godine putnički dio luke Gaženica i počinjemo izgradnju teretnog dijela. Osigurali smo sredstva za gradnju Centra za gospodarenje otpadom i u fazi smo izbora izvođača radova, a slijedi i ulaganje u zračnu luku – najavio je Longin i zaključio kako ima simbolike u tome da je njegov prvi javni nastup među gospodarstvenicima s obzirom da je cijelu kampanju temeljio upravo na gospodarstvu.

20. travanj 2024 14:39