Aktualno
StoryEditor

Uber lansira JUMP u Berlinu

06. Lipanj 2018.

Uber je u srijedu ekskluzivno najavio širenje usluge električnih bicikala JUMP u Europi. Usluga iznajmiljvanja bicikala JUMP bit će dostupna u Berlinu prije ljeta, a nakon toga će se proširiti i u druge europske gradove, piše Bloomberg.

- Kada sjednete na te bicikle i pedalirate, osjećate se kao Superman. To je potencijalna zamjena za putovanja Uberom kojom pokazujemo da možemo biti i više od automobila, da možemo doprinijeti urbanoj mobilnosti i rješavanju problema s prometom s kojim se suočavaju svi gradovi, rekao je izvršni direktor Ubera Dara Khosrowshahi u srijedu na tehnološkoj konferenciji Noah u Berlin gurajući crveni Jump e-bicikl.

Širenje poslovanja Uber može zahvaliti akviziciji Jumpa u travnju koja je bila prva kupnja otkada je na poziciju CEO-a zasjeo Khosrowshahi. Ekološki prihvatljiv i održiv način prometovanja dio je Uberove strategije koja promovira proširenje ponude izvan okvira tradicionalnog taxi prijevoza, a to obuhvaća i dostavu hrane te putovanja u letećim automobilima.

>>> Uber testira pretplatnički model za uslugu UberEats

U ovom segmentu Uber ulazi u bogato napučeno tržište iznajmljivanja bicikala. U Berlinu su već prisutne i druge globalno poznate kompanije koje nude uslugu najma električnih bicikala poput OBikea iz Singapura te kineskih Mobikea i LimeBikea. I one su, baš poput Ubera ponudile korisnicima uslugu pomoću aplikacije te su već započele ono što Uber tek najavljuje, progresivno širenje Europom i SAD-om.

Osim toga, Uber će ove godine u njemačkom glavnom gradu predstaviti i UberGREEN, uslugu prijevoza u električnim automobilima.

14. travanj 2024 07:51