Aktualno
StoryEditor

Uber pokrenuo pretplatu u pet američkih gradova

05. Studeni 2018.

Kompanija za usluge prijevoza Uber pokrenula je sustav članstva pod nazivom ‘Ride Pass‘ u pet američkih gradova, kojim će putnicima omogućiti da izbjegnu povećanje cijena koje se mijenjaju ovisno o potražnji, a to bi im omogućilo uštede i do 15 posto mjesečno, piše Mashable.

Fiksna cijena članstva u Los Angelesu iznosit će 24,99 dolara mjesečno, dok bi za isto razdoblje u Austinu, Denveru, Miamiju i Orlandu bilo naplaćivano 14,99 dolara.

>>>Uber se širi na popularne španjolske turističke destinacije

Uber planira proširiti taj sustav u druge američke gradove tijekom 2019. godine, a poslovodstvo kompanije nada se kako će ta inicijativa uvjeriti putnike da je ekonomičnije koristiti Uber i odustati od korištenja vlastitih automobila.

„Jednu stvar koju često čujemo od korisnika jest da promjene cijena – koliko god bile male – mogu otežati njihovo planiranje dana s Uberom. Svakodnevno putovanje na posao klasičan je primjer i to ide ovako nekako – plaćaš jednu, nisku cijenu prilikom odlaska na posao, da bi na povratku kući shvatio da je u pitanju sasvim drugačija priča”, izjavio je voditelj proizvoda Dan Bilen.

Dodao je kako je ‘Ride Pass‘ način za postavljanje konzistentnih cijena, prilikom bilo koje vožnje, bilo gdje u gradu, u bilo koje vrijeme, za mjesečnu naknadu.

Uber procjenjuje kako korisnici mogu uštedjeti do 15 posto mjesečno na njihovoj sadašnjoj potrošnji na prijevoz.

„Željeli bismo Uber učiniti pouzdanom alternativom samostalne vožnje – pristupačnom opcijom koju ljudi mogu koristiti za svoje potrebe svakodnevnog prijevoza”, rekao je Bilen.

>>>Uber se vratio u Barcelonu, legalno

‘Ride Pass‘ nudi snižene fiksne cijene na sve svoje vožnje ‘UberX‘, ‘Uber Pool‘ i ‘Uber Express Pool‘ u ovom mjesecu.

Paket pretplate u Los Angelesu mogao bi uključivati i pristup električnim biciklima i skuterima.

18. travanj 2024 04:40