Aktualno
StoryEditor

Uberu opet dopušten rad u Londonu - prilika da se dokažu

28. Lipanj 2018.

Uber je dobio kratkotrajnu dozvolu za rad u Londonu - sutkinja Emma Arbuthnot proglasila je ovaj američki kvazi-taksi servis prikladnim operaterom i dodijelila mu dozvolu na 15 mjeseci.

>>>Uber lansira JUMP u Berlinu

Regulator Transport for London (TfL) odbio je prošlog rujna produžiti dozvolu Uberu, koji je tada bio tražio dozvolu na 5 godina. Nakon dvodnevnog saslušanja ovaj tjedan Uber je dobio dozvolu, ali samo na godinu i tri mjeseca. Osim dozvole Uber je dobio i račun na 425.000 funta sudskih troškova.

>>>Uber izgubio London

U lanjskoj odbijenici suda stajalo je kako Uberov način provjere vozača i prijave krivičnog ponašanja mogu negativno utjecati na javnu sigurnost, a na ovotjednom saslušanju Uber je tvrdio kako su proveli nekoliko promjena vezanih iz sigurnost u devet mjeseci od odbijenice. Uveli su nova pravila prijave krivičnih radnji, ograničit će područja koja vozač može pokrivati te će od njih tražiti da pauziraju šest sati nakon 10 sati vožnje.

>>>Uber se vratio u Barcelonu, legalno

Futurism o ovom slučaju naglašava da je London najveće Uberovo tržište s 45.000 vozača i 3,6 milijuna klijenata koji redovito koriste aplikaciju te da, ako žele biti financijski uspjeh, moraju dobro odraditi London, dok Financial Times naglašava da je London Uberova prilika da dokažu da su sazreli.

29. travanj 2024 03:26