Aktualno
StoryEditor

Udruga gradova: I Trogirani kreiraju svoj proračun

23. Rujan 2018.

Povećava se broj gradova u kojima su građani uključeni u kreiranje gradskog proračuna. Prema saznanjma Darija Runtića iz Udruge gradova, od većih su gradova u projekt participativnoga budžetiranja dosad ušli Rijeka, Crikvenica, Pazin, Mali Lošinj, Pula, Karlovac, Sisak, Dugo Selo, Pregrada, Slavonski Brod, Slatina i Osijek. Trogir, koji se zadnji uključio u taj način planiranja, ujedno je prvi dalmatinski grad koji je to učinio.

>>>Smart Cities 2018: Sve više hrvatskih gradova ‘na rubu pameti’

Gradovi koji su uključili svoje stanovnike u krojenje proračuna, kaže Runtić, u nekoliko su godina riješili mnogo manjih komunalnih problema.


Pratite Lider na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

19. travanj 2024 18:41