Aktualno
StoryEditor

Uslijed skandala Mozilla prestaje s oglašavanjem na Facebooku

24. Ožujak 2018.

Uslijed skandala o curenju korisničkih podataka s Facebooka iz Mozille su najavili da će prestati s oglašavanjem na toj društvenoj mreži, prenosi USA Today.

Tvorac popularnog web preglednika na svojoj internetskoj stranici istaknuo zabrinutost da zadane postavke privatnosti Facebooka nisu dovoljno jake kako bi zaštitile korisničke podatke od trećih strana.

>>>Facebook pozvan na razgovor u njemačko ministarstvo pravosuđa

U priopćenju stoji da ako će Facebook provesti snažniju akciju o zaštiti podataka, posebno kada je riječ o zadanim postavkama privatnosti za aplikacije treće strane, razmislit će o povratku.

Nakon što je otkriven skandal vezan uz društvenu mrežu i kompaniju Cambridge Analytica, u Mozilli su napravili neovisan pregled zadanih postavki privatnosti Facebooka, te utvrdili da one ostavljaju otvoren pristup nizu podataka, pogotovo za aplikacije treće strane.

>>>Facebook: Cijela tvrtka je bijesna jer smo prevareni

Pritiskom na Facebook zakonodavci i kritičari zahtijevaju odgovor na koji način je Cambridge Analytica pribavila podatke, te zašto su u Facebooku toliko dugo čekali na otkrivanje zloupotrebe.

U srijedu je Musk Zuckerberg prekinuo šutnju o skandalu napisavši da tvrtka mora povratiti izgubljeno povjerenje svojih korisnika, a u nizu kasnjih izjava iskazao je spremnost na svjedočenje pred Kongresom.

08. lipanj 2023 07:37