Aktualno
StoryEditor

VIDEO Ford Kuga: Treća generacija SUV-a stiže s čak tri hibridne verzije

14. Travanj 2019.

https://www.youtube.com/watch?v=FCCtMcfH_I4

Ford je na svjetskoj premijeri u Amsterdamu predstavio treću generaciju SUV-a Ford Kuga i moramo priznati da nova Kuga ne izgleda kao obični SUV. Treća generacija tog automobila postat će najelektrificiraniji Ford u povijesti zato što će proizvođač ponuditi nekoliko mogućnosti pogona. Tu govorimo o benzinskom, dizelskom, blagom hibridnom (mild), hibridnom (full) i ‘plug-in‘ hibridnom pogonu.

Nova Kuga radi na platformi Ford Focus Hatcha, zbog koje se masa vozila smanjila za devedeset kilograma. Šira je 4,4 centimetra, duža 8,9 centimetara i međuosovinski razmak povećan joj je za dva centimetra, zato nudi više prostora na prednjim i stražnjim sjedalima. Povećao joj se i volumen prtljažnika, i to za 67 litara.

Ford će također ponuditi nekoliko verzija tog SUV-a: Kuga Titanium, Kuga ST-Line i Kuga Vignale. Sportski modeli ST-Line imat će jedinstvene sportske kotače pa će karoserija izgledati više sportski. U verziji Vignale krom će biti izložen vanjskim pogledima, a u unutrašnjosti će prevladavati koža.

Ford Kuga najprodavaniji je SUV u Europi i treći najprodavaniji model u regiji. U Fordu se ne trebaju brinuti – ima kupaca za taj automobil

Naveli smo da će se moći birati između nekoliko verzija pogona: Kuge ‘plug-in‘ hibrida, Kuge EcoBlue hibrida i Kuge hibrid. Prvi će put kupcima biti ponuđena verzija ‘plug-in‘ hibrida koja u kombinaciji s 2,5-litrenim benzinskim motorom i elektromotorom isporučuje 225 KS snage, a baterija od 14,4 kWh omogućuje prelaženje pedeset kilometara. Taj model trebao bi trošiti oko 5,6 litara. Blagi hibrid Ecoblue kombinirat će benzinski 2,0 motor snage 150 KS i trošiti oko pet litara.

U ponudi će biti i dizelska Kuga, a moći će se birati između 1,5-litrenog motora snage od 120 KS i motora 2,0 EcouBlue snage od 180 KS. U unutrašnjosti se ističe 12,3-inčna digitalna ploča s instrumentima i osmoinčni multimedijski displej osjetljiv na dodir. Podsjetimo, Ford Kuga najprodavaniji je SUV u Europi i treći najprodavaniji model u regiji s 153 tisuće primjeraka u prošloj godini. U Fordu se ne trebaju brinuti jer ima kupaca za taj automobil.

25. travanj 2024 16:54