Aktualno
StoryEditor

VIDEO/FOTO: Štene preživjelo zločestu igru djece

05. Svibanj 2017.

Pascal, bespomoćno štene iz Turske, bio je na krivom mjestu u krivo vrijeme. Bio je star samo četiri mjeseca kada ga je spasilački tim pronašao u industrijskoj tvornici u Istanbulu i odveo u sklonište He’Art. Pas je bio u otužnom stanju, a još je tužnije što su za njegove muke kriva djeca. Uz razne ‘zabavne aktivnosti‘ sa psom, najvidljivija posljedica zlostavljanja bila je vidljiva nakon što su ga klinci namazali industrijskim ljepilom.

Ljepilo je djelovalo poput cementa i Pascal je bio toliko ‘zacementiran‘ da je mogao pomicati samo jezik. U skloništu su mu obrijali ono što je nekada bilo krzno zajedno s grančicama i blatom koje je tamo zaglavilo. Zbog kemikalija u industrijskom ljepilu koža mu je bila nadražena i puna rana. Tako da je štene moralo proći kroz niz medicinskih tretmana i posebnih kupki za oporavak.

>>> VIDEO: Nevjerojatni bliski susret s velikom bijelom psinom

Nakon fizičkog oporavka uslijedio je i psihološki. Iako je bio oprezan s ljudima i vjerovao je samo veterinaru, zbog ljubavi cijele ekipe za spašavanje, počeo se opuštati u ljudskom društvu. Poslije mjeseci rehabilitacije, kada su mu rane napokon zacijelile i krzno naraslo, Pascal je bio spreman na usvajanje. Spašeno štene pronašlo je topli dom u Španjolskoj.

Danas Pascal živi sa svojom obitelji koja uključuje još jednog psa. Naravno da su postali najbolji prijatelji, da se zajedno igraju i bezbrižno trčkaraju po plaži. Pascal ponovno maše repom i uživa u pasjem životu.

[embed]https://www.youtube.com/watch?time_continue=6&v=T55rZaznMMA[/embed]

20. svibanj 2024 17:35