Aktualno
StoryEditor

VIDEO: HMD Odyssey - Microsoft i Samsung omogućili ‘putovanja bez pomicanja‘

14. Listopad 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=0AWhsBNU1jU

Samsung Electronics u partnerstvu s Microsoftom predstavio je Samsung HMD Odyssey, uređaj s jednim od najuzbudljivijih Windows iskustava za mješovitu stvarnost (MR). Uređaj se brzo i lako namješta te pruža vrhunsko iskustvo virtualne stvarnosti sa superiornom kvalitetom slike i zaslonom najviše rezolucije.

Uređaj za mješovitu stvarnost (MR) brzo se i lako namješta i pruža vrhunsko iskustvo virtualne stvarnosti sa superiornom kvalitetom slike i zaslonom najviše rezolucije.

Zahvaljujući dvostrukom 3,5-inčnom zaslonu AMOLED, Samsung HMD Odyssey donosi žive boje i duboke nijanse crne, prikazujući oštrije i živopisnije slike. Vidno polje od 110 stupnjeva omogućuje korisnicima vrhunska virtualna iskustva. Kad je riječ o zvuku, Samsung HMD Odyssey omogućuje 360° Spatial Sound, pružajući korisnicima potpuni surround zvuk kroz vrhunske AKG slušalice. Služeći se ugrađenim mikrofonom, korisnici bez skidanja ‘kacige‘ sada mogu i razgovarati s ostalim igračima.

https://www.youtube.com/watch?v=xTT_3DhTMI8

Za razliku od tipičnih headset zaslona, nije potrebno instalirati nikakve dodatne senzore za pokret, dovoljno je priključiti se na osobno računalo. Zbog mogućnosti sveobuhvatnog praćenja položaja korisnici nisu limitirani prostorom tijekom svog iskustva u virtualnoj stvarnosti. Samsung HMD Odyssey dolazi sa senzorima Six Degrees of Freedom1 (6 DOF) koji dopuštaju intuitivno i prirodno kretanje, čime se dobiva osjećaj stvarnog okružja.

28. travanj 2024 21:46