Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Imate viška novca? Kupite grad u Oregonu za skromnih 3,8 milijuna dolara

16. Ožujak 2017.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=O0-JxZQ6_zw[/embed]

Američki Tiller u državi Oregon stavljen je na prodaju, a tražena cijena za cijeli  grad je 3,8 milijuna dolara. Za dodatnih 350 tisuća dolara može se dobiti i zgrada škole.

- Tiller je 362 kilometara udaljen od Portlanda, smješten je uz rijeku i šumu South Umpqua na zapadu Oregona te slovi kao grad ‘bez stanovnika‘ zbog čega je 2015. godine stavljen na prodaju, no tada u ponudi nije bila zgrada škole, - rekao je  Garrett Zoller, vlasnik tvrtke za investicije u nekretnine Land and Wildlife.

Prodajom je obuhvaćeno šest kuća, jedan stan, benzinska crpka i trgovina sa starom školom, uz ukupnu cijenu od 3,85 milijuna dolara.

U okolnom području živi oko 250 ljudi, ali samo dvoje u Tilleru. To su bivši nastavnik koji stanuje pored škole i vikar lokalne crkve.

- Ni jedna od njihovih parcela nije na prodaju, - kaže Zoller i pojašnjava da su mještani grad počeli napuštati nakon slabljenja drvne industrije i zatvaranja lokalne pilane.

- Kada je državni novac počeo sve manje odlaziti u drvnu industriju, morali su zatvoriti pilane, - kaže.

Prema izvješću Reutersa, za kupovinu su trenutno najviše zainteresirani investitori iz Kine, ali i uzgajivači marihuane kojima su grad i okolica privlačni jer je "trava" u Oregonu legalna.

08. rujan 2024 01:39