Aktualno
StoryEditor

VIDEO: ‘It‘ - Nakon 44 godine Egzorcist izgubio titulu najprofitabilnijeg hororca

01. Listopad 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=hAUTdjf9rko

Adaptacija romana Stephena Kinga ‘It‘ oborila je rekordnu zaradu horor filma kojeg je posljednje 44 godine držao film Egzorcist, prenosi Guardian.

Iz kuće Warner Bros su objavili su kako je It zaradio više od 500 milijuna dolara od prodaje kino ulaznica na globalnoj razini, čime je prešao zaradu od 441 milijun dolara koje je utržio Egzorcist.

Sue Kroll, globalna direktorica marketinga i distribucije kompanije Warner Bros kazala je kako je takva zarada rijetkost za bilo koji film, a za hororac pogotovo.

>>>VIDEO: Get Out najprofitabilniji film 2017.

Ipak, ako se cijena kino ulaznice za film Egzorcist korigira za stopu inflacije, taj film i dalje drži rekord. Pod inflatornim uvjetima iz 2014. zarada Egzorcista bi iznosila 1.794 milijarde dolara, a najveću zaradu svih vremena ostvario bi film Prohujalo s vihorom, čija bi zarada od 400 milijuna dolara pod istim uvjetima u 2014. iznosila više od 3.4 milijarde dolara.

>>>VIDEO: Tomb Rider – Prvi trailer nove Lare

Filmski studio New Line Cinema najavio je nastavak filma u kojem će, po uzoru na Kingov izvorni roman, biti prikazani događaji 17 godina kasnije, a kojeg će ponovno režirati Andy Muschetti. Film bi u kina trebao doći u rujnu 2019.

 

26. travanj 2024 17:25