Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Manolić prozvao Valentića i Gregurića zbog ‘kriminalne privatizacije, kreditiranja Agrokora‘

07. Studeni 2017.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=EQECb-h9lLw[/embed]

Član saborskog istražnog povjerenstva za Agrokor Nikola Grmoja (Most) istaknuo je u utorak da je nekadašnji predsjednik Vlade Josip Manolić u svom svjedočenju podcrtao odgovornost hrvatskih premijera iz 90-ih, posebice Nikice Valentića i Franje Gregurića, za kriminalnu pretvorbu i privatizaciju.

>>>U Londonu uhićen Ivica Todorić

Bitno je da je Manolić podcrtao odgovornost Nikice Valentića i Franje Gregurića za kriminalnu pretvorbu i privatizaciju, te za nenamjensko trošenje kredita u Agrokoru, izjavio je Grmoja nakon Manolićeva svjedočenja pred povjerenstvom.

>>>Mesić: Povjerenstvo neće rasvijetliti istinu o Agrokoru

- Kolega Brkić namjeravao je na tome profitirati, a na kraju se ukopao, rekao je Grmoja.

Grmoja je također ustvrdio kako je propala namjera HDZ-ova člana povjerenstva Milijana Brkića, koji je Manolića pitao o "crvenim tajkunima", a Manolić mu je odgovorio da su oni kasnije bili članovi HDZ-a ili jako bliski toj stranci.

Manolić: Stanje u Agrokoru je posljedica kriminalnog čina

Nekadašnji predsjednik Vlade Josip Manolić (97), nakon svjedočenja pred saborskim Istražnim povjerenstvom za Agrokor izjavio je kako smatra da je stanje u tom koncernu posljedica kriminalnog čina, što treba raščistiti argumentirano i korektno.

"Stojim na stajalištu da ono što je Agrokor dovelo u ovu poziciju nije rezultat poslovnog rizika. Ovo je posljedica kriminalnog čina, na ovaj ili onaj način", izjavio je Manolić nakon što je dao iskaz pred Istražnim povjerenstvom.

Dodao je kako se u raščišćavanje problema Agrokora treba ići od početka, korektno, ne optužujući nikoga.

"Treba ići s argumentima da se dokaže kriminal", poručio je Manolić.

15. travanj 2024 21:01