Aktualno
StoryEditor

VIDEO: PC klasik StarCraft odsada je besplatan

19. Travanj 2017.

https://www.youtube.com/watch?v=5ypU9j4w3_w

Blizzard je objavio jednu od najpopularnijih PC igara - strategiju StarCraft potpuno besplatno i to za  operativne sustave Windows i MAC. Ažurirana igra se, zajedno s nastavkom Brood War može skinuti na službenoj internetskoj stranici. Ažuriranje služi lakšem igranju ove 19 godina stare uspješnice na modernim računalima, piše The Verge.

Besplatna verzija svojevrsna je najava potpuno remasterirane verzije originalnog StarCrafta s 4K grafikom koja se očekuje ovoga ljeta. Ako vam je srcu draža verzija iz devedesetih, nećete biti izostavljeni jer iz Blizzarda najavljuju kako će se svi igrači, neovisno o verziji igre, moći zajedno igrati online.

>>> Od ovog ljeta ljubitelji klasika StarCrafta moći će uživati u 4K verziji igre

Podsjetimo, pri izlasku ove igre 1998. godine kritičari nisu bili očarani njome i malo tko je mogao predvidjeti nevjerojatan uspjeh u Južnoj Koreji gdje je StarCraft postao kao nacionalni sport. U eksploziji popularnosti igre nastali su profesionalni timovi, natjecanja i TV kanali. Nastavak, objavljen 2010. godine pomogao je da se ponovno oživi globalni interes za e-sportove.

Novi 1.18 patch, prvi u osam godina, poboljšava kompatibilnost s Windowsima 7, 8.1 i 10, kao i s Mac Beta 10.11 i kasnijim verzijama te uključuje promatrački mod  i UPnP podršku.

28. travanj 2024 00:35