Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Predsjedniče Trump učinite Hrvatsku trećom!

07. Veljača 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

U kontekstu preslagivanja globalne političko-ekonomsko-vojne slike svijeta, humor je još jednom probio sivilo svakodnevice video uratkom, svojevrsnom porukom predsjedniku SAD-a Donaldu Trampu, koja pristiže sa obala snene nam i prelijepe male velike Hrvatske. Živa istina, predsjedniče, poručuju autori videa koji je pomeo društvene mreže.

Već pomalo tradicionalno, govoreći u superlativima o Lijepoj našoj, autori su odaslali originalnu poruku Twitter predsjedniku. Od Donalda Trumpa zatražili su, kad već SAD mora biti prva, a Njemačka druga zemlja svijeta, da Hrvatsku učini trećom. Third (ili turd - što bi moglo značiti nešto sasvim neugodno), to žele autori videa da u novom Novom svjetskom poretku bude Hrvatska, dakako vođena velikim vođom, čiji autoritet niti slučajno ne dovode u pitanje.

Originalno i duhovito, iza ovog uratka stoji Ivan Šarić, koji je postavio video na YouTube. U njemu je na slikovit način objašnjeno da Slovenci, iako imaju lijepe žene, ne znaju graditi zidove, već samo postaviti bodljikave žilet žice, da smo mi Hrvati izumili struju (iako postoje prijepori sa susjednom Srbijom o tome je li Tesla naš ili njihov) i kako je sve što mu treba za izgradnju zidova uvest Bosance, preko, dakako, oskudnih kvota za zapošljavanje. Tu je i predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, uostalom, pogledajte...

https://www.youtube.com/watch?v=VMANy15nYNM

19. travanj 2024 05:21