Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Sve ili ništa - film kakav kronično nedostaje u novijoj produkciji

19. Veljača 2017.

Prvi američki film Škota David Mackenzieja nastao je prema scenariju Taylora Sheridana te se dah smrti Meksika osjeća u svakom kadru, kao u ‘Sicariju‘, ranijem ostvarenju uspješnog scenarista. Mackenzie je ipak manje vješt redatelj od Villeneuvea i ne uspijeva stvoriti toliko dojmljivu atmosferu koja gledatelja transformira u ekonomsko beznađe i konfuziju koju su potaknuli narkoratovi.

’Sve ili ništa’ ne treba uspoređivati, a kako su to često kritičari činili zbog tex-mex okružja, ni sa ’Zemljom za starce’ braće Coen. U slučaju spomenutog filma riječ je o metafizičkoj igri života i smrti, ’Sve ili ništa’ najbolje funkcionira kao tvrdokorni žanrovski film bez pretenzija da bude išta drugo. Premda s ponešto problema u mehanici pričanja priče (pogotovo prema kraju), riječ je o sasvim solidnom ostvarenju relativno malog proračuna kakvo kronično nedostaje u novijoj produkciji. Kost i koža, rekli bi Teksašani.

Ben Foster i Jeff Bridges vrlo su dobri, a ugodno je iznenadio Chris Pine, koji se doima poput prototipa posljednjega američkog odmetnika, šeretskog osmijeha i toplog srca ispod grube vanjštine.

+ Režija: David Mackenzie + Uloge: Ben Foster, Jeff Bridges, Chris Pine + Hell or High Water, 2016.,  102 minute, SAD + Ocjena: 3.5/5

https://www.youtube.com/watch?v=JQoqsKoJVDw

25. travanj 2024 13:46