Aktualno
StoryEditor

VIDEO: Zvjezdane staze nakon pola stoljeća dobivaju redateljicu

29. Travanj 2018.

https://www.youtube.com/watch?v=JFrHA4ww8Us

Novi nastavak ‘Zvjezdanih staza‘ po prvi će puta u pola stoljeća dugoj povijesti kultne SF franšize režirati žena, javlja Variety.

Riječ je o britanskoj redateljici S.J. Clarkson, dosad najpoznatijoj po radu na televiziji, odnosno serijama poput ‘Doktor House‘, ‘Vinyl‘ i ‘Dexter‘.

>>>VIDEO: Premijera novih Zvjezdanih staza

Glumačka postava, prema dosadašnjim se najavama, ne bi trebala bitnije mijenjati pa ćemo u glavnim ulogama Spocka i kapetana Kirka ponovno gledati Zacharyja Quinta i Chrisa Pinea, kao i ostatak posade Enterprisea, odnosno Zoe Saldanu (Uhura), Karla Urbana (Bones), Johna Choa (Sulu) i Simona Pegga (Scotty).

Producenti su odlučili zauvijek ‘upokojiti‘ lik Chekova, kojeg je utjelovio Anton Yelchin prije nego što je 2016. smrtno stradao u prometnoj nesreći.

>>>VIDEO: Blade Runner i Zvjezdane staze nastavljaju golicati maštu fanova

O samom zapletu zasad nema previše informacija, vjerojatno i zbog činjenica da su u zadnje dvije godine pisane čak tri verzije scenarija, pri čemu je jednu trebao ekranizirati Quentin Tarantino.

Navodno ćemo u zasad neimenovanom filmu gledati i Chrisa Hemswortha u ulozi Kirkovog oca, a njihov bi odnos trebao biti ključan za rasplet čitave priče.

25. travanj 2024 08:28