Aktualno
StoryEditor

Vijećnica Milinović (HDZ): Obersnel pokazao nevjerojatnu količinu političkog kukavičluka

11. Travanj 2018.

HDZ-ova riječka gradska vijećnica Ivona Milinović na stranačkoj konferenciji za novinare u srijedu,  za jučerašnju  izjavu riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela je rekla da je on "pokazao nevjerojatnu količinu političkog kukavičluka" kad je pozvao Gradsko vijeće da se raspusti i da se raspišu novi izbori, a nije ponudio svoju ostavku i izbore za gradonačelnika.

HDZ bi podupro prijedlog raspuštanja Gradskog vijeća ako bi se prijevremeni izbori održali i za dužnost gradonačelnika, rekla je.

>>>Potpisana povelja o pokretanju mreže Kreativni gradovi Hrvatske

"Dok Obersnel ne sakupi hrabrosti da da ostavku i izađe na nove izbore, neka prihvati činjenicu da su građani izabrali ovakav sastav Gradskog vijeća nad kojim on nema potpunu kontrolu kao prije", istaknula je Milinović i ocijenila da je njegov problem što ne može surađivati s Gradskim vijećem u ovim okolnostima.

Komentirajući Obersnelove tvrdnje da će se smanjiti standard održavanja i čistoće javnih površina jer Gradsko vijeće nije prihvatilo prijedlog novog sustava naplate komunalne naknade, to jest njezino poskupljenje, Milinović je rekla kako je državna revizija utvrdila da je dosad na godinu nenamjenski korišteno i do 80 milijuna kuna od komunalne naknade. Samo taj iznos bio bi dovoljan za sve potrebe, rekla je i dodala kako je očito da se povećanjem komunalne naknade željelo nadoknaditi iznos koji nedostaje u gradskim prihodima i sanirati nelikvidnost proračuna.

>>>Cappelli: Rijeka je urbani centar turizma

Gradski vijećnik HDZ-a Josip Ostrogović istaknuo je govoreći o prijedlogu povećanja komunalne naknade da je građanima i jedna kuna dodatnih troškova previše. Komentirajući tvrdnje gradonačelnika po kojima prijedlog nije bio usmjeren prema povećanju komunalne naknade, nego prema pravednijoj preraspodjeli i olakšanju velikih proizvodnih sustava, istaknuo je da bi smanjenje komunalne naknade proizvodnim tvrtkama palo na teret malih poduzetnika, koji bi za to na godinu morali plaćati 20 milijuna kuna više.

Pozvao je gradonačelnika Obersnela da "sa svojeg neznanja i bahatosti u vođenju grada" ne prebacuje odgovornost na Gradsko vijeće.

"Zadužio je Grad za 270 milijuna kuna, za projekt autobusnog kolodvora, još nezapočet, uložio je već 50 milijuna kuna, na sjednicama Gradskog vijeća se izderava na svoje političke suparnike i stalno provodi podjele među građanima", istaknuo je Ostrogović, dodajući da je HDZ u Rijeci uvijek spreman na izbore, ali samo ako će budu provodili i za Gradsko vijeće i za gradonačelnika.

19. travanj 2024 23:26