Aktualno
StoryEditor

VINOcom: Stiže jedanaesti zagrebački festival posvećen kulturi stola, vina i hrane

21. Studeni 2016.

Jedanaesti  zagrebački međunarodni festival vina i kulinarstva  Zagreb VINOcom održat će se 25. i 26. studenoga 2016. godine u zagrebačkom hotelu Esplanade. Ovogodišnja će se priredba održati na površini od oko 2500 m2, okupit će više od 300 izlagača, proizvođača i trgovaca: vina, pršuta, sira, ulja, kulena, slatkih delicija i drugih proizvoda iz Europske unije i zemalja našeg okruženja, a ostali dijelovi svijeta bit će zastupljeni putem uvoznika.

vinocom_2

- Festival je u cijelosti posvećen kulturi stola, vina i hrane, kao nezaobilaznom dijelu gospodarstva i hrvatske turističke ponude. Budući da se priredba održava uoči božićnih i novogodišnjih blagdana bit će to ujedno i dobar uvid za poslovne ljude i građane o mogućnostima u mjesecu darivanja. Ove godine bilo je lakše nego ikad organizirati ovaj festival. Već smo 1. 11. bili u potpunosti ispunjeni  - kazao je na današnjoj press konferenciji povodom početka festivala direktor Zagreb VINOcom-a Ivan Dropuljić.

Na konferenciji su bile predstavljeni i nagrađivane vinarije na prestižnom festivalu u Bergamu; Vinarija Belje, Vina Jakobović i Feravino.

vinocom_3

U sklopu festivala biti će organizirana i radionica na kojoj će se moći kušati 6 vrsta vina, a ulaznica za ulazak u svijet sommelier košta 500 eura.

29. travanj 2024 07:22