Aktualno
StoryEditor

Visoki prihodi i rastuća potražnja: VIP i ESL pokreću regionalnu esport ligu

25. Svibanj 2017.

Telekom Vipnet i svjetska tvrtka za esport ESL najavili su u srijedu da će od srpnja ove godine krenuti regionalna esport liga "Vip Adria League powered by ESL", u kojoj će se natjecati najbolji ‘gameri‘ iz Hrvatske, Srbije, Makedonije, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore te Albanije, a finale će se održati u Zagrebu s nagradnim fondom od oko 20 tisuća eura.

Esport je, kako je rečeno, najbrže rastući sport u povijesti od kojeg se ove godine očekuje gotovo 700 milijuna američkih dolara prihoda.

Očekujemo da će ta liga i natjecanje biti prekretnica za domaću ‘gaming‘ scenu, veću prepoznatljivost i bolji razvoj timova i igrača, istaknuto je na konferenciji za novinare na kojoj su predstavnici Vipneta i ESL-a, jedne od najvećih tvrtki u svijetu za esport, objavili da su potpisali višegodišnji ugovor o partnerstvu.

>>>Darko Masnec: Prvi hrvatski doktor videoigara

U sklopu najavljene lige regionalni igrači će se natjecati u igrama poput "Counter-Strike: Global Offensive" i "League of Legends", a najbolji će u finale koje će se potkraj studenoga ove godine održati u sklopu Reboot infogamer sajma u Zagrebu.

Rastuća potražnja i visoki prihodi

S obzirom na, kako su kazali, rastuću potražnju za ‘gaming‘ sadržajima, Vipnet u ponudu uključuje esportsTV, prvi televizijski kanal na svijetu u potpunosti posvećen esportu, u sklopu kojeg će se emitirati globalni profesionalni esport turniri i najatraktivnije lige, a osim u Hrvatskoj bit će dostupan još u Makedoniji i Sloveniji odnosno platformama Telekom Austria Grupe.

>>>World of Tanks: Kompjutorske igrice kradu poslodavcima stotine milijuna kuna

Predsjednik Uprave ESL-a Ralf Reichert naglasio je da ta tvrtka diljem svijeta promovira esport, otvarajući vrata i pomažući lokalne talente te su "sretni što su u ovoj regiji pronašli takve partnere poput Vipneta i Telekom Austria Grupe, jer u regiji vide ozbiljan tržišni potencijal".

Kazao je i da esport, osim visokih prihoda, ima i sve više fanova, trenutno više od 380 milijuna u svijetu.

I predsjednik Uprave Vipneta Jiri Dvorjančansky očekuje da će partnerstvo sa ESL-om snažno utjecati na regionalnu gaming scenu, kao i da će i taj razvoj, uz superbrzi Internet i ostale proizvode i usluge, pridonijeti jačanju digitalnog okruženja i korisničkog iskustva.

"Za zadovoljstvo igrača ključna je i napredna optička infrastruktura u kombinaciji s vrhunskom korisničkom podrškom, a kako je Vipnetov cilj razvoj gigabitnog društva u Hrvatskoj, želimo iskoristiti naše znanje i za razvoj te nove i perspektivne industrije", istaknuo je Dvorjančansky.

19. svibanj 2024 03:27