Aktualno
StoryEditor

Vlasnik Zvečeva Zdravko Alvir kratko je izdržao kao savjetnik, sad je na čelu NO-a

16. Travanj 2019.

Većinski vlasnik ZVEČEVA Zdravko Alvir nije dugo izdržao na savjetničkoj poziciji, na kojoj je bio nakon što je u studenome prošle godine podnio ostavku na mjesto predsjednika Uprave. Na toj funkciji od početka prosinca Ivica Božan. Od početka travnja Zdravko Alvir predsjednik je Nadzornog odbora, a Anđelko Jerković sad je njegov zamjenik.

[caption id="attachment_212647" align="aligncenter" width="470"] Zdravko Alvir[/caption]

Većinski vlasnik Zvečeva (59,74 posto) promijenio je sve vodeće funkcije u kompaniji iz Požege u posljednjih 18 godina.

Bio je u više navrata predsjednik Uprave, član Uprave, generalni direktor, prokurist, a posljednja četiri mjeseca proveo je na savjetničkoj poziciji. Sad je prvi put u Nadzornom odboru.

Željka Kovačić nova je ravnateljica RAZVOJNE AGENCIJE ZAGREB umjesto Ane Poljak, koja je bila privremena ravnateljica od osnutka ustanove, od kolovoza 2018.

Nakon što je HT preuzeo HP PRODUKCIJU (koja stoji iza evotv-a) od HP-a HRVATSKE POŠTE, promijenio je naziv tvrtke u HT PRODUKCIJA. Umjesto direktora Domagoja Franka, tvrtku sad vodi dvočlana Uprava u kojoj je ostao i Frank, a predsjednik Uprave je Ivan Benc.

Nakon što je slovenski NOMAGO na sebe prenio dionice manjinskih dioničara i postao stopostotni vlasnik tvrtke BRIONI iz Pule, preoblikovao je tvrtku iz d.d.-a u d.o.o. i ukinuo Nadzorni odbor. Na čelu tvrtke ostao je Ante Kvasina, koji je direktor od 1997., a Aleš Hrast zadržao je prokuru. Pulskog autobusnog prijevoznika 2017. je preuzeo slovenski ADVENTURA HOLDING u čijem sastavu posluju autobuseri AVRIGO i IZLETNIK. Vlasnik Darko Klarič te je pak tvrtke, zajedno s PROMET MESECOM, a zatim i turističkom agencijom STA spojio u jedinstvenu kompaniju NOMAGO, koja je danas jedini vlasnik BRIONA.

DALEKOVODOVA tvrtka DALEKOVOD PROFESSIO ima novi Nadzorni odbor: Marko Orešković je predsjednik (umjesto Marija Hojana), Ivana Matovina zamjenica predsjednika (umjesto Đure Tatalovića), a Denis Peranić novi je član NO-a (umjesto Tomislava Đurića).

Vladimir Novak ušao je u vlasničku strukturu DIBA-CHARMA iz Zagreba umjesto Marka Drlje, i jedan je od šestero suvlasnika.

Anita Pierce Bakker  nova je direktorica ABBOTT LABORATORIES umjesto Briana B. Yoora. U Upravi je od ranije još troje direktora – Joško Guberina, Edita Blažević i Stanko Klipa.

Stipo Matić prepisao je na sebe suvlasništvo u tvrtki POLJOPRIVREDNO PODUZEĆE ORAHOVICA. Dosad je suvlasnik bila PANON AGROPROIZVODNJA, kojoj je Matić jedini vlasnik.

Pavao Ivić novi je zamjenik predsjednika NO-a NASADA iz Zadra umjesto Karla Selaka.

23. travanj 2024 15:47