Aktualno
StoryEditor

Vrdoljak definirao 5 ključnih politika HNS-a

18. Prosinac 2017.

Ivan Vrdoljak ponovno je na čelu narodne stranke-liberalnih demokrata (HNS). Nakon jučerašnjeg Sabora stranke predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak danas je zajedno s potpredsjednicom HNS-a Marijom Puh i načelnikom Općine Pirovac u drugom mandatu Ivanom Gulamom održao radni doručak. Vrdoljak je naveo pet ključnih politika koje će obilježiti budući HNS, prenosi N1.

>>>Ivan Vrdoljak izabran za predsjednika HNS-a

1. Hrvatska zemlja znanja

- Hrvatska je zemlja znanja, što je bilo floskula prethodnih 20 godina. Nadamo se da će kurikul do 2019. biti u potpunoj primjeni, rekao je Vrdoljak.

2. Kreativna industrija u Hrvatskoj

- Ova tema nam je vrlo bitna, potpuno je nova u Hrvatskoj. To je poseban fokus na kreativne industrije koje potpuno zanemarujemo, a najbrže su rastuća grana gospodarstva u Europi. Želimo jasno napisati politike kreativne industrije Hrvatske. Tu su i IT i programiranje i dizajn i arhitektura i sve kulturne djelatnosti od izdavaštva, knjiga..., pojasnio je.

3. Nastavak industrijske strategije, zadržavanje stope rasta

- Treće je nastavak naše industrijske strategije Hrvatske. Ne samo da bi se dičili rezultatom BDP-a nego je jasno da je reindustrijalizacija osigurala nova radna mjesta, rekao je Vrdoljak.

4. Izgradnja digitalne infrastrukture

- Četvrto je izgradnja digitalne infrastrukture u Hrvatskoj, tako da nikad više ne budemo imali najsporiji i najskuplji internet u EU. Imamo na raspolaganju dovoljno sredstava, zaključio je.

5. Čovjek 

- Peto je po meni najvažnije i to peto je čovjek. Politika treba imati fokus na čovjeka: bolji život, rješavanje problema. Temelj liberalne politike je čovjek i njegova sloboda da bude kakav je i da se dobro osjeća u svojoj koži i takav kakav je da da svoj doprinos razvoju Hrvatske, pojasnio je novi predsjednik.

>>>Vrdoljak najavio odmicanje HNS-a od ideologije i usmjeravanje na čovjeka

Napominjući kako su izašli iz ideoloških rovova i napravili preokret promijenivši obrasce i stavivši Hrvatsku i ljude na prvo mjesto, Vrdoljak je podsjetio kako su im govorili da su izdajice, da su se prodali te da su trebali čekati i ići na još jedne izbore te čekati da opozicija, iz SDP-a, dobije novog vođu.

23. travanj 2024 14:20