Aktualno
StoryEditor

Vrkić podržao koaliciju HDZ-a i HNS-a

04. Lipanj 2017.

Osječki gradonačelnik Ivan Vrkić, koji  je u drugom krugu osvojio  62,74 posto glasova, izjavio je u nedjelju da priželjkuje koaliciju HDZ-a i HNS-a  na nacionalnoj razini, kako bi Slavonija krenula dalje u razvoj.

>>>Vrkić: Dobio sam posao na javnom natječaju

Vrkić je, na upit novinara, rekao kako priželjkuje koaliciju HDZ-a i HNS-a i to ponajprije na nacionalnoj razini te kako predsjedniku HNS-a Ivanu Vrdoljaku daje podršku da bude hrabar, jer Hrvatskoj treba prava i stabilna vlast, a drži da to mogu napraviti Andrej Plenković i Ivan Vrdoljak.

Ono što smo mi radili u Osijeku, u tome mi je najviše pomagao moj prijatelj Ivan Vrdoljak... Podržavam njega i podržavam Plenkovića. Nemamo više vremena, moramo se baviti problemima, a to se može tako da se hitno presloži vlast. Ja to podržavam, rekao je.

>>>Beus Richembergh: Vrdoljakov tweet je unio pomutnju

To je potrebno kako bi Slavonija krenula dalje u razvoj, poručio je Vrkić koji je mandat gradonačelnika osvojio s podrškom SDP-a,HNS -a, HSS-a i  Aktivni nezavisni umirovljenici (ANU) .

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak izjavio je pak u nedjelju da će njegov prijedlog Predsjedništvu stranke biti da HNS ne ide u koaliciju s HDZ-om te je pojasnio da je njegov ‘tweet‘ nakon kojeg se počelo spekulirati o tome bio politički spin kojim su htjeli odmaknuti kandidatkinju za zagrebačku gradonačelnicu Anku Mrak Taritaš od stranke i svih tereta stranke kako bi dobili što više nezavisnih birača.

29. travanj 2024 16:17