Aktualno
StoryEditor

Vrtovi Hrvatske - domaće voće i povrće u Sparovim trgovinama

12. Lipanj 2018.

SPAR je pokrenuo novi projekt Vrtovi Hrvatske kojim od početka lipnja svojim kupcima nudi sezonske proizvode 100% domaće proizvodnje.

>>>Najveća Sparova investicija u RH: U riječki Interspar uloženo 23 milijuna eura

U projekt Vrtovi Hrvatske trenutno je uključeno 30-ak manjih i srednjih domaćih dobavljača, a u planu je da se pod tom linijom proizvoda uključi što veći broj OPG-ova. Voće i povrće dolazi iz okolice Virovitice, Vinkovaca, Bjelovara, Čazme, Varaždina, okolice Zagreba, okolice Zadra, doline Neretve i Vrgorca. SPAR posvećuje veliku pozornost svježim i domaćim namirnicama te vjeruje u kvalitetu proizvoda svojih hrvatskih partnera.

>>>SPAR Hrvatska od početka godine zaposlio 564 radnika i povećao plaće

„Ovim projektom želimo podržati domaće poljoprivredno gospodarstvo, hrvatsku proizvodnju i manje i srednje dobavljače. Cilj nam je u ovu liniju uključiti što više OPG-ova. Pozivam da nam se OPG-ovi jave kako bi ih uključili u projekt Vrtovi Hrvatske“, izjavio je Helmut Fenzl, predsjednik Uprave SPAR Hrvatska.

Ljubitelji voća i povrća provjerenog porijekla u narednom će razdoblju imati na raspolaganju 40-ak proizvoda pakiranog, sezonskog voća i povrća domaće proizvodnje, poput bobičastog voća te krastavca salatara.

>>>Spar Hrvatska za jedinstvenu kvalitetu proizvoda u Europi

Proizvodi nove marke Vrtovi Hrvatske u trgovinama INTERSPAR i SPAR bit će i prigodno obilježeni oznakom 100% domaće voće i povrće, kako bi kupci mogli jasno prepoznati proizvode koji na police stižu ravno s hrvatskih polja.

28. travanj 2024 21:22