Aktualno
StoryEditor

Vuić i Medved potpisali protokol za povoljnije kreditiranje hrvatskih branitelja

03. Listopad 2017.

Hrvatska poštanska banka i Ministarstvo hrvatskih branitelja u utorak su u središnjici HPB-a potpisali protokol o stambenom kreditiranju branitelja i članova obitelji stradalih, zatočenih ili nestalih branitelja Domovinskog rata.

Novim protokolom čiji su potpisnici ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i predsjednik Uprave HPB-a Tomislav Vuić, HPB će braniteljima i članovima obitelji stradalih branitelja odobravati kredite čiji će uvjeti biti među najpovoljnijima iz ponude HPB-a.

>>>Erste jedina banka koja osjetljivim skupinama pruža tekući račun bez naknade

Vuić je prilikom potpisivanja kazao kako bi protokol trebao dovesti do kvalitetnog zbrinjavanja i rješavanja stambenog pitanja hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji, te da suradnja predstavlja korak naprijed kojim se HPB obvezuje da će branitelji u toj banci uvijek imati najpovoljnije uvjete.

- Mislim da je prirodno da je prvi partner u ovom programu Hrvatska poštanska banka koja s Ministarstvom surađuje već 20 godina, kazao je Vuić.

Medved je istaknuo kako ova mjera, kao i niz drugih, ima za cilj riješiti broj stambeno nezbrinutih hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji u što je moguće kraćem vremenskom periodu na odgovarajući način. Zahvaljujući protokolu hrvatski branitelji moći će zatvoriti ranije dobivene kredite u drugim bankama koji imaju nepovoljnije uvjete od onih koje će im omogućiti HPB.

>>>Kreće subvencioniranje stambenih kredita, važno je biti prvi

- Dio naše populacije ima kredite u drugim bankama, kroz ovaj sporazum i pravila HPB-a koja su ovdje usmjerena ciljano prema našoj populaciji, bit će im omogućen prelazak u HPB i reguliranje, odnosno zatvaranje ranijih kredita koji su nepovoljniji od onih koje će HPB omogućiti, istaknuo je Medved.

28. travanj 2024 17:27