Aktualno
StoryEditor

weXelerate: Otvorene prijave za drugi programski/akceleracijski ciklus

07. Studeni 2017.

Inovacijski centar weXelerate povezuje vodeće korporacije i startupe iz cijeloga svijeta kako bi zajednički razvijali nove usluge i osvajali nova tržišta te okuplja sve relevantne partnere iz svijeta poduzetništva na jednom mjestu.

Centralni dio ovog inovacijskog ekosistema je četveromjesečni akceleracijski program koji je otvoren za startupe iz čitavog svijeta. Modularna struktura programa ima za cilj mladim kompanijama omogućiti rast, ubrzanje inovacijskh procesa i povećanje uspješnosti novih proizvoda i usluga na tržištu. Kako bi se dosegli postavljeni ciljevi, 15 vodećih korporacija i više od 50 startupa surađuju na strukturiran način za vrijeme trajanja programa.

Brojne prednosti za startup-ove koji sudjeluju u programu 

Na raspolaganju sturtupovima stoji više od 100 renomiranih internacionalnih mentora s dugogodišnjim iskustvom u područjima poduzetništva, menadžmenta ili poslovnog savjetovanja. Sudjelovanje u akceleracijskom programu za startupe je besplatno i nisu se obvezni odreći udjela u kapitalu svoga poduzeća. Doduše, startupi sami moraju pokriti svoje putne i životne troškove.

weXelerate se prvenstveno fokusira na sljedeće industrije i tehnologije: Media, Banking/Fintech, Insurance, Engineering, Energy/Utilities, Blockchain, AI, Mobility i Security.

Za vrijeme trajanja akceleracijskog programa, startup-i imaju pristup ekskluzivnom radnom prostoru u spektakularnom neboderu - WeXelerate Space - koji se nalazi u samom srcu Beča. Tamo se svakodnevno održavaju brojni edukacijski programi, konferencije, podijum diskusije, kao i brojni networking eventi.

- Sudionici samostalno odlučuju koja vrsta znanja, stručnog savjeta ili coachinga je njihovoj kompaniji trenutno potrebna. Stoga naših poduzetnicima pružamo individualizirani pristup i prepuštamo im da svojim proktivnim angažmanom izvuku iz weXelerate ponude najveću vrijednost za svoje startupe, ističe Stephan Jung, direktor weXeleratea i voditelj akceleracijskog programa.

Sljedeći programski ciklus počinje 5. ožujka, a završava 22 lipnja 2018. godine s Demo Dayom, čime se poduzetnicima pruža mogućnost predstavljanja potencijalnim kupcima, zaposlenicima i čitavoj investitorskoj zajednici. Zainteresirani poduzetnici mogu se prijaviti do 13. studenog 2017. na stranici weXelerate.

Doživljaje, izveštaje uživo, fotografije i video zapise pronađite na facebook stranici weXelerate.

06. svibanj 2024 16:09