Aktualno
StoryEditor

Za vodoopskrbu i odvodnju otoka Ilovika 5 milijuna kuna

24. Travanj 2017.

Ugovor o sufinanciranju radova prve faze vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda na otoku Iloviku, vrijedan 5 milijuna kuna potpisali su u ponedjeljak predstavnici Hrvatskih voda i Vodoopskrbe i odvodnje Cres Lošinj. Svoj potpis na ovaj projekt stavili su direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković i direktor Vodoopskrbe i odvodnje Cres Lošinj Neven Kruljac, a potpisivanju ugovora nazočio je ministar turizma Gari Cappelli, priopćeno je iz Ministarstva turizma.

Riječ je o projektu čija je ugovorena vrijednost radova u prvoj fazi gotovo 9 milijuna kuna. Izvođač radova je Elektro-voda, a prva faza obuhvaća izgradnju uređaja za pročišćavanje otpadnih voda, podmorski ispust, dvije crpne stanice za sustav odvodnje te 1265 metara vodoopskrbnog cjevovoda i 1740 metara kanalizacijske mreže.

>>> Za financiranje iz EU prijavljeno pet projekata vodoopskrbe i odvodnje vrijednih 2,4 milijarde kuna

Ministar turizma Gari Cappelli naglasio je da se razvoj turizma u nas treba i dalje temeljiti na unapređenju zaštite okoliša, očuvanju kvalitete prirodnih resursa te odgovornom i održivom razvoju sadržaja turističke ponude. Obnašateljica dužnosti gradonačelnice Malog Lošinja Ana Kučić iskazala je zadovoljstvo dugogodišnjom suradnjom s Hrvatskim vodama dodavši da se sada surađuje na više projekata, od desalinizatora na otocima Susku i Unijama, na izgradnji vodovoda i kanalizacije dijela naselja Poljana te na izradi projektne dokumentacije sustava odvodnje otpadnih voda za aglomeraciju Nerezine. Nakon potpisivanja ugovora, ministar Cappelli obišao je gradilište vodoopskrbe i odvodnje otpadnih voda na otoku Iloviku.

11. svibanj 2024 10:33