Aktualno
StoryEditor

Zagreb: 30 milijuna kuna za prenamjenu vojne bolnice u glazbeno učilište

30. Kolovoz 2018.

U Zagrebu su u četvrtak počeli radovi rekonstrukcije i prenamjene zgrade bivše vojne bolnice u Vlaškoj ulici u glazbeno učilište koje će, kako je najavio gradonačelnik Milan Bandić, biti otvoreno u lipnju iduće godine, izvijestio je Grad Zagreb na svojim internetskim stranicama. Vrijednost investicije je oko 30 milijuna kuna.

"Drago mi je da su na objektu devastirane vojne bolnice u Vlaškoj ulici započeli radovi na rekonstrukciji i prenamjeni u Glazbeno učilište Elly Bašić, koju ćemo otvoriti iduće godine u lipnju", rekao je Bandić. Naglasio je kako "Grad jača i širi kapacitete obrazovanja jer bez znanja i obrazovanja nema ni Zagreba ni domovine, a to je ono s čime mi Europi možemo konkurirati".

>>>Liburnija dobila podršku EU fondova za kupnju 25 novih autobusa

Zagrebački gradonačelnik najavio je i obnovu zgrade koja je smještena u istom dvorištu, a koja će biti prenamijenjena za glazbenu školu Pavla Markovca. Nakon toga će se na sjevernoj strani dvorišta krenuti s izgradnjom zgrade za XVIII. gimnaziju. Ukupna površina prostora je oko 11.500 kvadrata.

"Sretni smo što danas ovdje realiziramo dva cilja - obnavljamo i revitaliziramo ovu povijesno zaštićenu gradsku kuću, a s druge strane u njoj će biti ono što je najpotrebnije najmlađima - glazbena škola", rekao je pročelnik Gradskog ureda za obrazovanje Ivica Lovrić dodavši kako su projekt prijavili na europske fondove te kako vjeruje da će se financirati iz europskog novca.

>>> Bespovratnih 38 milijuna kuna za nabavu autobusa u Rijeci

Ravnateljica Glazbenog učilišta Mirela Buchberger Karlo istaknula je kako školu pohađa više od 800 učenika, od predškolskog do srednjoškolskog programa, a zaposleno je 80 djelatnika. Škola trenutno radi na pet lokacija što je organizacijski vrlo teško, stoga će novi prostor pridonijeti kvaliteti i zadovoljstvu učenika i njihovih roditelja.

"Presretni smo jer ćemo ovdje imati sve prostorije za rad jedne glazbene škole - učionice za grupnu i individualnu nastavu, knjižnicu, tri koncertne dvorane i 33 vježbaonice", rekla je ravnateljica Glazbenog učilišta.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

29. travanj 2024 14:39