Aktualno
StoryEditor

Zajam HAMAG-BICRO-a pomogao poduzetnici da od frizerskog kofera dođe do vlastitog salona

05. Srpanj 2017.

Od frizerskog kofera do uspješne poduzetnice – priča je o uspjehu Katarine Nimac koja je putem HAMAG-BICRO programa Mikro zajmova namijenjenih mikro i malim poduzetnicima ostvarila financijsku potporu od gotovo 372 tisuće kuna.

Katarina je osnivačica i direktorica društva CAPILLUS REGIUM j.d.o.o. koji posluje od 2015. godine u unajmljenom zagrebačkom frizerskom salonu s pet zaposlenih djelatnika. Radno iskustvo, kao frizerka, Katarina je stekla u prestižnim frizerskim salonima radeći kao voditelj salona. Završenim majstorskim ispitom stekla je zvanje i prava majstora frizera. Pored standardnih frizerskih usluga, salon nudi i dodatne kozmetičke tretmane s ciljem kvalitetne i potpune usluge njege za žene i muškarce što ističe komparativnu prednost salona.

>>> HAMAG-BICRO osigurao novih 150 milijuna kuna zajmova za poduzetnike

- Prošle godine u 11 mjesecu saznala sam kako je krenuo program zajmova HAMAG-BICRO-a i čemu on zapravo služi. Nikada se ne bih odvažila krenuti u ovu priču da nisam uvidjela prednosti ovog zajma. Sve se odvilo vrlo brzo, našla sam adekvatan prostor, priložila poslovni plan s idejom i priča je bila prihvaćena u potpunosti. Financiranje je odobreno, radovi su iz temelja započeti potpunom adaptacijom prostora. Vjerujte da i sama još uvijek gledam i ne vjerujem, ali znam da je tu, i to živim. Moram pohvaliti HAMAG-BICRO timu koji je vrlo brzo, stručno i efikasno odradio velik dio posla. Sada samo preostaje raditi i živjeti svoj san, izjavila je Nimac.

Od početka provedbe financijskih instrumenata (listopad 2016. – svibnj 2017.) HAMAG-BICRO je odobrio 272 zahtjeva za zajmom u ukupnom iznosu od 71,7 milijuna kuna, s prosječnim iznosom odobrenog zahtjeva od 263 tisuće kuna. Najtraženiji  je Mali zajam koji čini 63% ukupno zaprimljenih zahtjeva. Rok otplate Mikro zajma je 60 mjeseci s uključenim počekom od 12 mjeseci i kamESIF zajamatnom stopom od 1,5%, a dinamika otplate zajma je kvartalna.

- Izuzetno nas vesele priče ambicioznih mladih poduzetnika kojima je naša potpora omogućila uspješnu realizaciju projekta. S obzirom na sve veću potražnju za zajmovima, ove godine u svibnju osigurali smo dodatnih 150 milijuna kuna za razvoj i plasman mikro i malih zajmova na tržište, kroz direktno kreditiranje poduzetnika od strane HAMAG-BICRO-a, izjavila je Marijana Oreb, članica Uprave HAMAG-BICRO-a.

Poduzetnica je ostvarenom investicijom preselila u novi, jeftiniji i veći poslovni prostor na adresi Mesnička 5. Ulaganje u obrtna sredstva iskorištena su za plaćanje šestomjesečnog najma prostora i  troškova osoblja, adaptirao se i opremio poslovni prostor s rebrendiranim imenom KETY. U narednih pet godina odobrenom investicijom planira se dodatno zapošljavanje te povećanje prihoda za oko 385 %.

26. travanj 2024 10:30