Aktualno
StoryEditor

Započela Liderova edukacija o eRačunu - promjeni koja će uštedjeti 850 milijuna eura

25. Svibanj 2018.

Kakve promjene donosi 2018. godina u prometu eRačuna?, Što donosi Zakon o obaveznom eRačunu i kakva je njegova primjena u B2B sektoru? Kako zaprimati, obrađivati i pohranjivati eRačune? - pitanja su na koje će odgovore dobiti polaznici Liderove edukacije o eRačunu koja se danas održava u hotelu Westin u Zagrebu.

>>> ePoslovanje: Uvođenje eRačuna prijelomni je trenutak u digitalizaciji poduzeća

Stručna edukacijska radionica koncipirana je na način da polaznike osposobi za nadolazeće zakonske obveze primjene eRačuna u svakodnevnom poslovanju i to putem primjera pozitivne gospodarske prakse temeljene na višegodišnjem iskustvu gotovo 35.000 korisnika eRačuna.

eRačun samo u Hrvatskoj donosi uštede od 850 milijuna eura na godinu

U domaćem javnom sektoru, prema procjenama Ministarstva gospodarstva, poduzetništva obrta, eRačun, nakon uvođenja 2018. godine, donijet će uštede od 850 milijuna eura na godinu. Njegovim uvođenjem u poslovanje znatno se smanjuju administrativni troškovi pripreme računa, račun se brže isporučuje te nosi status preporučene pošiljke jer se zna točno vrijeme kada je dostavljen, a u konačnici se i pohranjuje u siguran elektronički arhiv.

>>> Održana edukacija o eRačunu u Rijeci

Na razini Europske unije namjera je da do 2020. godine eRačun postane primaran oblik razmjene računa, budući da se procjenjuje kako bi unutar EU eRačun mogao donijeti i do 423 milijarde eura uštede na godinu.

Nova era poslovanja - ured bez papira

Godina 2018. ostat će zapamćena kao godina početka potpune digitalizacije poslovanja u Hrvatskoj, prvotno širom primjenom eRačuna, a onda i usvajanjem prakse uvođenja drugih elektroničkih dokumenata. Time će se Hrvatska priključiti drugim zemljama iz Europske unije koje su proces potpune digitalizacije započele odmah nakon donošenja Direktive o obaveznom eRačunu u javnoj nabavi iz 2014. kako bi do 2020. godine  eRačun postao primaran oblik razmjene računa te kako bi započela nova era ePoslovanja – ured bez papira.

16. travanj 2024 19:55