Aktualno
StoryEditor

Zašto niste dobili odgovor na poslani e-mail? Ovo su najčešće greške koje činite...

15. Siječanj 2017.

Napisati efikasan e-mail može biti poprilično teško, pogotovo kada niste sigurni hoćete li dobiti odgovor, je li naslov poruke dovoljno atraktivan da ju primatelj otvori ili možda niste sigurni je li poruka predugačka.

>>>Sedam smrtnih grijeha komunikacije emailom

Srećom, postoji Boomerang, aplikacija koja pomaže da poboljšate svoje mailove. Jedna od prvih stvari na koju će vas upozoriti jest da je ponedjeljak krivi dan za slanje mailova.

Kompanija koja stoji iza aplikacije analizirala je više od 250 tisuća mailova i utvrdila da one poslane ponedjeljkom imaju više pogrešaka u predmetu maila, stoga imaju nižu stopu odgovora.

Rezultati istraživanja pokazali su in da je stopa odgovora manja za oko 14% kada su pošiljatelji u predmetu maila napisali jednu ili više grešaka. Najčešće pogreške odnose se na veliko-malo slovo, pravopisne pogreške i nepravilno korištenje interpunkcijskih znakova.

‘Ako primite e-mail u čijem se predmetu nalazi pogreška, vjerojatno ćete pretpostaviti da je spam i nećete ga otvoriti, a kamoli odgovoriti.‘ – rekao je Brendan Greenley, znanstvenik tvrtke koja stoji iza aplikacije, za portal Business Insider.

No, to nije sve. Otkrili su i da poruke poslane u ponedjeljak imaju tendenciju da u predmetu sadrže negativne riječi.

‘Otkrili smo da umjereno pozitivni i umjereno negativni mailovi dobiju više odgovora, nego neutralni mailovi ili oni ekstremno pozitivni ili negativni.‘, objasnio je Greenley.

Iako ponedjeljak možda je najgori dan u tjednu, ne dopustite da to utječe na poruke koje šaljete mailom. Dvaput provjerite da niste napravili pravopisnu grešku i da u predmetu maila niste koristili previše ekstremno pozitivne ili negativne riječi. Ili jednostavno pričekajte utorak prije nego pošaljete mail.

19. travanj 2024 11:36