Aktualno
StoryEditor

Završio sastanak 5 dobavljača o Agrokoru, prvi izašli predstavnici Kraša

20. Ožujak 2017.
Piše:
Ivana Tarnaj

- Na sastanku predstavnika pet najvećih hrvatskih proizvođača prehrambenih proizvoda, velikih dobavljača koncerna Agrokor, zaključeno je da se treba održati stabilnost njihovih kompanija, kao i poslovnog koncerna Agrokor koji je njihov najveći kanal za prodaju na domaćem tržištu, izvijestio je u ponedjeljak predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić.

>>>Agrokor: Sastanak velikih dobavljača u Krašu, u pripremi tromjesečni plan likvidnosti

- Intencija sastanka bila je da koordiniramo naše aktivnosti, vezano uz trenutačnu situaciju, na poslovanje u Hrvatskoj. Svakako mislim na stanje u Agrokoru i sve ostale sudionike u tom procesu. Pri tomu mislim na aktivnosti Vlade, koncerna Agrokor i ostalih hrvatskih institucija. Stabilnost nam je prioritet - rekao je predsjednik Uprave Kraša Damir Bulić koji je najavio kako će takvih sastanaka biti još.

Na upit novinara koji su konkretni zaključci sastanka, kratko je odgovorio da će se razgovori voditi i slijedećih dana, pa tako već sutra slijedi još jedan te da će javnost biti informirana o donesenim zaključcima.

Dug Agrokora prema dobavljačima, prema javno dostupnim podacima, iznosi oko 16 milijardi kuna.

Agrokor je u nedjelju poručio da njegova opstojnost nije upitna i da menadžment kompanije, zajedno s ključnim investitorima, radi na repozicioniranju sustava i novom poslovnom modelu kojim će zaštititi interese svih svojih dionika, vodeći prvenstveno računa o zaposlenicima i njihovim radnim mjestima te dobavljačima i partnerima.

>>>Agrokor: Radimo na modelu koji će zaštiti sve dionike, pozicija i opstojnost naših kompanija neupitna

Iz koncerna su naglasili da u tom procesu imaju snažnu podršku svojih ključnih dionika, a na sastanku na Ravnicama sudjeluju predstavnici Kraša, Dukata, Vindija, Francka i Podravke.

Predstavnici Atlantic Grupe nisu sudjelovali na sastanku, doznaje Index.

- Svaki sastanak različitih dionika u situaciji otežanog poslovanja ima logiku i odazvat ćemo se svakom primjerenom pozivu da sudjelujemo u kreiranju rješenja, pod pretpostavkom da je sastanak pripremljen na profesionalan način. To, između ostalog, znači i da nijedan pojedinačni dobavljač nema pravo kalkulirati s pozicijama ostalih dionika u medijima i prejudicirati dogovor, netočno informirajući javnost, - napisao je Srećko Nakić, potpredsjednik Atlantic Grupe nadležan za distribuciju u regiji u pisanom odgovoru za Index.

27. travanj 2024 12:00