Aktualno
StoryEditor

ZSE: Nastavak stagnacije indeksa do objave revidiranih izvješća Agrokora

04. Listopad 2017.

Na Zagrebačkoj burzi i u srijedu se očekuje stagnacija Crobexa, dok investitori za nove smjernice iščekuju skorašnju objavu revidiranih konsolidiranih financijskih izvješća Agrokora za 2016. godinu.

Svih 5 analitičara, koji su sudjelovali u anketi Hine, očekuje danas stagnaciju Crobexa. Crobex indeks u utorak je oslabio 0,13 posto, na 1.805 bodova, a Crobex10 za 0,33 posto, na 1.069 bodova. Redovni promet dionicama iznosio je 8,8 milijuna kuna, što je gotovo šest milijuna kuna više nego dan ranije.

>>>Višak tekućeg računa bilance plaćanja u drugom tromjesečju 143,8 milijuna eura

- Dan D je sutra, kad se očekuje objava revidiranih konsolidiranih financijskih izvješća Agrokora i povezanih kompanija. Moguće je da će pojedina izdanja reagirati na te objave, naročito dobavljači - Kraš, Podravka, Adris i dr. No, općenito, prethodna dva dana promet je bio prilično skroman. Ostaje za vidjeti hoće li se burza probuditi iz letargije, po objavi tih revidiranih izvješća, kaže Roman Rinkovec, broker u investicijskom društvu Credos.

Najveći je promet jučer ostvaren dionicom HT-a, 4,8 milijuna kuna, a cijena joj je snižena za 0,97 posto, na 173,90 kuna.

Pad cijene za 1,19 posto, na 437,69 kuna, bilježi povlaštena dionica Adris grupe, kojom je ostvaren promet od 1,75 milijuna kuna. Po prometu slijedi dionica AD Plastika, s ostvarenih 580,6 tisuću kuna, uz blagi pad cijene, za 0,07 posto, na 160 kuna.

>>>Valamarovi hoteli s najviše nacionalnih nagrada ‘World Travel Awards’

Više od pola milijuna kuna prometa, 525,6 tisuća kuna, imala je još i dionica Valamar Riviere. Cijena te dionice je porasla za 1,20 posto, na 43,77 kuna.

Investitori su i u očekivanju revidiranih financijskih izvješća Agrokora i njegovih povezanih tvrtki, koja bi trebala biti objavljena do kraja tjedna, nakon što je prošloga petka njihova objava bila odgođena.

>>>Tedeschi: Kriza u Agrokoru sublimira sav problem hrvatskoga društva

Pojedine tvrtke iz sastava koncerna Agrokor izvijestile su jučer da će u popodnevnim satima njihovi nadzorni odbori održati sjednice, a na dnevnom redu će biti usvajanje financijskih izvješća za 2016. godinu. NO Belja najavio je, pak, sjednicu za danas.

Od poslovnih vijesti, Petrokemija je jutros objavila da će, uz suglasnost Nadzornog odbora i CERP-a, u razdoblju od 4. do 23. listopada 2017. omogućiti provođenje dodatnog procesa dubinskog snimanja za potencijalne strateške i investicijske ulagače koji su predali ponude za sudjelovanjem u dokapitalizaciji unutar procesa restrukturiranja Petrokemije.

22. travanj 2024 01:06