Arhiva
StoryEditor

Granić ponovo izabran za predsjednika Hrvatskog društva lobista

19. Prosinac 2011.
Piše:
lider.media

Mate Granić izabran je za novog predsjednika Hrvatskog društva lobista na drugoj izbornoj skupštini održanoj u ponedjeljak u Zagrebu. Izborna skupština je reizabrala staro vodstvo u istom sastavu i za iduću godinu najavila kontinuitet poslovanja kao i neke novitete.

Jedna od novosti bit će i povišenje članarine kako bi se osigurala stabilna financijska konstrukcija koja bi društvu osigurala rad posebno u vremenu kada Hrvatska ulazi u Europsku uniju i kada ciljevi lobista postaju veći. - Danas je lobiranje u Hrvatskoj profesionalna i legitimna djelatnost koja doprinosi kvaliteti poslovnih i političkih odluka, a Hrvatsko društvo lobista je sa svoja 92 člana postao neosporna činjenica u poslovnom, političkom, društvenom i medijskom prostoru Republike Hrvatske – rekao je Mate Granić te dodao kako će utjecaj lobista i lobiranja u neposrednoj budućnosti rasti i razvijati svoj utjecaj s obzirom da uskoro postajemo punopravna članica EU.

Hrvatski poslovni interesi još su uvijek nedovoljno zastupljeni u Bruxellesu, nastavio je Granić, i tu se upravo nalazi prilika za afirmaciju mladih i sposobnih lobista koji su spremni prihvatiti nove izazove. Hrvatsko društvo lobista će u idućoj godini nastaviti sa svojim aktivnostima edukacije novih lobista te će organizirati 5. međunarodni simpozij o lobiranju. Ministarstvo pravosuđa je već izradilo nacrt Zakona o lobiranju dok su lobisti obavili konzultacije sa predstavnicima nove vlasti i oporbe o tom zakonu. 

Osim što je Granić potvrđen za predsjednika, skupština je potvrdila i tri potpredsjednika: Marjana Kostrenčića, Dubravka Miholića i Ivu Biondić, zatim glavnog tajnika: Natka Vlahovića, članove Upravnog odbora: Dubravku Sinčić Ćorić, Zrinku Malešević, Zlatka Jelića i Marijana Banellija. Skupština je potvrdila i Nadzorni odbor koji čine Bernard Jakelić, Josip Paladino, Jasminko Umićević, Dragan Jelić, a potvrđeni su i članovi Suda časti kojeg čine Jasmina Havranek, Goran Grlić Radman, Dubravko Orlovac, Ivan Gjurašić i Miljenko Vitković.(Siniša Maksimović)

06. svibanj 2024 08:53