Arhiva
StoryEditor

Industrogradnja demantira pokretanje stečaja

04. Siječanj 2011.
Piše:
lider.media

Nije pokrenut stečaj Industrogradnja Grupe , niti je otvoren predstečajni postupak, niti nam je, poznato da je zakazano ročište temeljem zahtjeva za pokretanje stečaja.

 Reagiranje je to objavljeno u priopćenju  Ureda Uprave Industrogradnje koje potpisuju Josip Galinec i Ivon Pavelić kojim se demantiraju  medijski napisi o pokretanju stečaja te tvrtke.‘Točno  da je račun Industrogradnje i dalje blokiran, prvenstveno zbog duga prema Republici Hrvatskoj. Istovremeno, Industrogradnja od Republike Hrvatske potražuje približno jednak ili veći iznos, što je Industrogradnji opetovano priznato od strane Ministarstva financija i Sporazumom koji su potpisala dva Ministra i zamjenik Državnog odvjetnika‘, piše u priopćenju. Dodaje se da je Industrogradnja  odmah po potpisu navedenog Sporazuma sama, dobrovoljno, upisala hipoteku odnosno teret u korist Republike Hrvatske na nekoliko vlastitih nekretnina, višestruko veće vrijednosti od duga prema Republici Hrvatskoj.

‘Nismo dobili odgovor zašto još uvijek nije utvrđen točan iznos potraživanja te izvršen prijeboj kako je određeno navedenim Sporazumom – usprkos opetovanim zahtjevima Industrogradnje. Sva preostala potraživanja u blokadi Industrogradnje manja su od iznosa posebnog depozita koji je Industrogradnja dala kao jamstvo plaćanja u slučaju spora s tvrtkom Hospimedica d.o.o. Zagreb. Nakon nedavne pravomoćne odluke o ponavljanju postupka, stekli su se uvjeti za oslobañanje navedenog depozita otraživanja Industrogradnje usporediva su s njezinim obvezama, a vrijednost imovine višestruko nadmašuje ukupan dug. Prema svim kriterijima, Industrogradnja je niskozadužena kompanija‘, zaključuje se u priopćenju. (M.N.)

18. travanj 2024 07:35