Arhiva
StoryEditor

Za Imotu samo ponuda splitskih Lučkih robnih terminala

26. Veljača 2007.
Piše:
lider.media

Splitska tvrtka Lučki robni terminali d.o.o. jedina je dostavila Hrvatskom fondu za privatizaciju ponudu za kupnju imotskog proizvođača grožđa i vina Imota, ponudivši za 98,73 posto dionica te tvrtke 7,3 milijuna kuna

Početna cijena za ponuđenih 89.779 dionica Imote iznosila je 7,18 milijuna kuna, odnosno 40 posto od nominalne vrijednosti tog udjela. No, u ponudi Lučkih robnih terminala se navodi kako bi kupoprodajni ugovor potpisali tek nakon što bi im se omogućilo da zajedno s pravnom službom Fonda Imotu "oslobode štetnih ugovora nastalih nakon 2005. godine", s obzirom da im je za trajanja natječaja "u potpunosti onemogućen due dilligence". Lučki robni terminali nude i ulaganja u Imotu u vrijednosti od 14 milijuna kuna u trogodišnjem razdoblju, i to 5,6 milijuna kuna vlastitih sredstava, dok bi ostatak prikupili od "poticaja ministarstava te fondova Europske unije".

Ujedno se obvezuju zadržati 103 zaposlenika Imote na rok od najmanje godinu dana od potpisivanja ugovora, uz preuzimanje cjelokupnog Kolektivnog ugovora, ali i svih obveze tvrtke, koje su prema podacima HFP-a krajem 2005., iznosile više od 40,7 milijuna kuna. Natječaj za prodaju Imote HFP je objavio prije nešto više od mjesec dana, a to je drugi pokušaj prodaje te tvrtke. U prvom pokušaju prodaje Imote sredinom prošle godine na tzv. ‘nulti‘ natječaj po nominalnoj cijeni ponuđenih dionica, nije pristigla niti jedna ponuda, iako je ponudbenu dokumentaciju otkupila splitska tvrtka Dmitrija Železnjaka Adriatic Investments, koja u Imoti, temeljem ugovora o suradnji, proizvodi votku "Akvinta".  (H)

19. travanj 2024 21:44