Biznis i politika
StoryEditor

Aquapark Istralandia prodana Looping grupi

24. Ožujak 2022.
Aquapark Istralandia

Looping grupa je objavila kako su preuzeli Aquapark Istralandia, najveći vodeni park u Hrvatskoj i jedan od vodećih vodenih parkova u južnoj Europi.

Inače, Looping je europska skupina regionalnih parkova za razonodu koja se sastoji od 16 parkova četiri tipa. Loopingovi akvariji, životinjski parkovi, zabavni parkovi i vodeni parkovi nalaze se u Francuskoj, Velikoj Britaniji, Nizozemskoj, Švicarskoj, Njemačkoj, Španjolskoj, Portugalu, a od sada i u Hrvatskoj.

Aquapark Istralandia nalazi se u općini Brtonigla, prostire se na 82 tisuće metara kvadratnih i svake godine privuče više od 180.000 posjetitelja.

Obitelj Kovačić koja je razvila i upravljala aquaparkom Istralandia otkako je prvi put otvoren za javnost 2014. godine, u novom će vlasništvu ostati ključni dio upravljačke strukture, a Paolo i Mauro Kovačić zadržat će svoje funkcije direktora.

Looping ovom akvizicijom očekuje privući više od 5,7 milijuna posjetitelja godišnje.

Looping kupnjom najvećeg vodenog parka u Hrvatskoj diverzificira svoj geografski otisak na jugu Europe i jača portfelj vodenih parkova na otvorenom, u skladu sa strategijom grupe.

- Želim čestitati obitelji Kovačić koja je razvijala park i učinila ga jednim od najljepših primjera industrije vodenih parkova u južnoj Europi. Duboko poštujemo sve što su postigli. Također bih želio zahvaliti Mubadala Capitalu i Bpifranceu, kao i Hayfinu i BOI, na njihovoj podršci i povjerenju koje su pokazali posljednjih godina - rekao je Laurent Bruloy, izvršni direktor i suosnivač Looping grupe.

Stéphane Da Cunha, izvršni direktor i suosnivač Looping grupe je dodao da će dovesti talentirani upravljački tim koji će omogućiti da ovaj vodeni park postane sve atraktivnija obiteljska destinacija i nova vodeća lokacija unutar Loopinga u Južnoj Europi.

Aquapark Istralandia je lani ostvario prihod od 30,2 milijuna kuna i EBITDA od 16,4 milijuna kuna. Vrijednost same transakcije nije otkrivena, a ekskluzivni financijski savjetnici prodavatelja bili su Grubišić & Partneri.

23. travanj 2024 20:05