Biznis i politika
StoryEditor

Falkensteiner se širi na Njemačku, ovo su ambiciozni planovi

11. Siječanj 2024.
Projekt Gromitz

Austrijska hotelska kuća Falkensteiner Michaeler Tourism Group (FMTG) dobila je ugovor za svoj prvi hotel na njemačkom tržištu u Grömlitzu u zaljevu Lübeck, jednom od najstarijih ljetovališta na Baltičkom moru. Nakon što se nekoliko zainteresiranih investitora i hotelijera prijavilo za atraktivan projekt, ugovor je krajem godine jednoglasno dodijeljen austrijskoj hotelskoj grupaciji.

FMTG će do 2027. otvoriti obiteljski resort u Grömitzu, u zaljevu Lübeck, što će biti prvi njihov hotel u Njemačkoj i važan sljedeći korak u strategiji širenja turističke grupe, stoji u današnjoj objavi kompanije. Početak izgradnje planiran je za ljeto 2025. Falkensteiner Hotel u Grömitzu je prvi korak, kažu u grupaciji. Daljnji projekti u Njemačkoj slijede tijekom sljedećih nekoliko godina.

image

Erich Falkensteiner, FMTG

Kako je poznato FMTG djeluje u šest europskih zemalja uključujući Hrvatsku, s portfeljem od 27 hotela s četiri i pet zvjezdica, tri apartmanska naselja i premium kampom. – Poznato ljetovalište Grömitz omiljeno je odredište za obiteljski odmor. Ovdje vidimo veliki potencijal za iskorištavanje sinergije u ponudi destinacije. Lokacija u zaljevu Lübeck također je savršena. Zahvaljujući blizini velikih gradova kao što su Hamburg i Berlin, obraćamo se potpuno novim ciljnim skupinama, koje bismo željeli privući kao goste Falkensteinera – kaže Erich Falkensteiner, predsjednik Nadzornog odbora. S novom lokacijom na Baltičkom moru, to će se sada proširiti na čitavu Njemačku.

U planu je još hotela

Otmar Michaeler, izvršni direktor FMTG-a otkriva da oko 25 posto njihovih gostiju već dolazi iz Njemačke, a tu se broje i gosti koji odsjedaju u njihovim kapacitetima u Hrvatskoj.

image

Otmar Michaeler, FMTG

– Naš cilj dugo je bio učvrstiti se na njemačkom tržištu vlastitim hotelom. S novom lokacijom u Grömitzu sada konačno možemo ostvariti uspješnu strategiju, voditi vlastite hotele na domaćim tržištima naših gostiju. Oduševljeni smo što smo dobili ugovor za ovaj fantastičan projekt i povjerenje općine Grömitz u našu hotelsku grupu. Srednjoročno gledano, vidimo pet do šest novih hotela na jednako atraktivnim lokacijama u Njemačkoj, a tražimo ih u sektoru hotela i premium kampinga – kaže Michaeler.

Projekt izgradnje realizirat će se u naredne tri godine. Iznad marine Grömitz, FMTG razvija Falkensteiner Family Resort u kao dio Premium kolekcije s oko 130 soba, apartmana i stanova. Obiteljski proizvod zaokružen je visokokvalitetnim konceptom hrane i pića te spa zonom, a koncept hotela je prilagođen djeci, ne zanemarujući potrebe za odmorom i opuštanjem roditelja. Predviđeni su prostrani obiteljski i dječji prostori, raznovrstan zabavni program s edukativnim pristupom, čuvanjem djece i dijelom samo za roditelje.

– Zahtjevi i očekivanja obitelji na odmoru značajno su se promijenili i postaju sve veći. Osim toga, raste potražnja za obiteljskim odmorom u segmentu luksuznih hotela. Svakako smo pioniri u ovoj niši u Europi i već smo uspješno realizirali inovativne obiteljske projekte u Austriji, Italiji i Hrvatskoj – objašnjava Falkensteiner.

Prošle godine otvoren hotel u Austriji

– S FMTG-om i njegovim vrlo jasnim pozicioniranjem unutar obiteljske ciljne skupine, dobivamo potpuno novi hotelski proizvod u Grömitzu kakav dosad nije viđen na njemačkoj obali Baltičkog mora – kaže Manfred Wohnrade, voditelj turističke službe Grömitza.

U Falkensteineru podsjećaju da su u siječnju prošle godine otvorili Hotel Montafon s 5 zvjezdica u Vorarlbergu u Austriji, hotel koji je u potpunosti prilagođen obiteljima i smatra se vodećim projektom grupe. Hotel nije samo jedini obiteljski hotel u Europi koji je član Leading Hotels of the World, već je i 2023. proglašen Hotel Property of the Year.

image

Falkensteiner Hotel Montafon

Fokus je na očuvanju prirode, regionalnosti i obnovljivim izvorima energije. Istaknute značajke uključuju snažan fokus na regionalne delicije i širok raspon ecotainment programa, u sklopu kojeg mladi gosti mogu naučiti, na primjer, kako se električna energija proizvodi iz vode.

FMTG - Falkensteiner Michaeler Tourism Group jedna je od vodećih turističkih tvrtki u privatnom vlasništvu u šest europskih zemalja. Objedinjuje divizije Falkensteiner Hotels & Residences s trenutno 27 hotela s četiri i pet zvjezdica, tri apartmanska naselja i premium kampom, FMTG Development, FMTG Invest i turističkog konzultanta Michaeler & Partner.

Grupacija pokriva sva područja razvoja turizma - od planiranja i izgradnje do operativnog upravljanja s dokazanim iskustvom. S više od 66 godina povijesti tvrtke, dubokim korijenima u ugostiteljskoj industriji i iznimnom stručnosti u sektoru, ima iskustvo u svim područjima lanca vrijednosti i stvara sinergije koje joj daju prednost nad konkurencijom. I to se odnosi kako na gradske tako i na hotele za odmor. Kao vrhunska hotelska grupa, FMTG je predan vrhunskoj kvaliteti na svim razinama, uključujući i odnos prema prirodi.

01. svibanj 2024 21:10