Biznis i politika
StoryEditor

HEP: Ne očekujemo probleme u proizvodnji i opskrbi struje, imamo više izvora energenata

21. Ožujak 2022.
struja brojilo

Hrvatska elektroprivreda (HEP) ne očekuje u sljedećem razdoblju nikakve poremećaje u proizvodnji električne energije i opskrbi svojih kupaca, a proizvodnja električne i toplinske energije iz proizvodnog portfelja HEP-za potrebe opskrbe kupaca u Hrvatskoj kontinuirana je i sigurna, poručili su iz te kompanije na upit hoće li doći do problema u opskrbi strujom zbog turbulencija na tržištu i nedostatka sirovina.

Hrvatska elektroprivreda sve vrste energenata za potrebe svojih termoenergetskih postrojenja nabavlja iz više izvora, pravovremeno i u dovoljnim količinama, odgovorili su iz HEP-a. Kako pojašnjavaju, u ovome trenutku ne postoji embargo na isporuku sirovine niti je došlo do zabrane uvoza ugljena u Republiku Hrvatsku iz bilo kojeg izvora.

- TE Plomin u vlastitom krugu raspolaže s dovoljnom količinom ugljena za proizvodnju u iduća dva mjeseca, a HEP će pravovremeno nabaviti ugljen za iduće razdoblje. TE Plomin je u 2021. godini zadovoljio oko sedam posto potreba za električnom energijom u Hrvatskoj - stoji u odgovoru HEP-a. Što se tiče optimizacije i korištenja pojedinih proizvodnih kapaciteta, to će ovisiti o proizvodnim potrebama s ciljem nesmetane opskrbe električnom energijom.

19. travanj 2024 08:03