Biznis i politika
StoryEditor

Nexe kupio Viaduktovu upravnu zgradu

10. Ožujak 2022.

Nexe je postao vlasnik Viaduktove upravne zgrade u Zagrebu u blizini Ciboninog tornja, što su nam potvrdili iz našićke kompanije. Kao razlučni vjerovnik Viadukta u stečaju Nexe je sudjelovao na elektroničkoj javnoj dražbi  prodaje Viaduktovih nekretnina te dao najpovoljniju ponudu u iznosu 13.207.500 kuna. Nakon što donese rješenje Trgovačkog suda u Zagrebu o dosudi te nekretnine postane pravomoćno, izvršit će se uknjižba prava vlasništva.

Nexe ovim preuzimanjem nastavlja razvijanje projekta u segmentu nekretnina. Prethodno je doneseno i rješenje o dosudi bivše Viaduktove nekretnine u Radničkoj ulici u Zagrebu, a dodatno, Nexe je kao razlučni vjerovnik Viadukta u stečaju u veljači sudjelovao i na elektroničkoj javnoj dražbi prodaje nekretnina na lokaciji u Pojatnom pokraj Zaprešića, za koju je također ponudio najpovoljniju cijenu.

- U Pojatnom planiramo reaktivaciju proizvodnje transportnih betona, ali i proizvodnje prednapregnutih betonskih elemenata i betonske galanterije, čime će doći i do zapošljavanja novih radnika. Nexe Grupa, kao regionalni proizvođač građevinskih materijala, s iskustvom i znanjem u segmentu proizvodnje betona, ali i betonskih elemenata, razvijanjem ovih novih projekata stvorit će dodatnu vrijednost u svom proizvodnom portfelju, ali i osnažiti tržišnu poziciju – poručuju iz te tvrtke u vlasništvu Ivana Ergovića.

25. travanj 2024 08:23