Biznis i politika
StoryEditor

Proizvođači sokova: Ne dezinficira se kemijom prije punjenja boca po boca, već lotovi od 100 tisuća boca, gdje su onda druge kontaminirane boce?

08. Studeni 2023.
Svjetlan Stanićfoto Ratko Mavar

Cijela situacija oko trovanja s mineralnom vodom je vrlo konfuzna, ne samo za javnost, već i za proizvođače bezalkoholnih pića, poput Svjetalana Stanića, predsjednika Uprave Stanić Grupe.

- Teško nam je, kao proizvođačima, shvatiti što se točno dogodilo, obzirom da se, koliko nam je jasno, zasad radi o svega nekoliko izoliranih slučajeva - rekao je Stanić za Lider i dodao da mu je jedino u cijeloj priči jasno kako je došlo do ozljede koja je opisana u medijskim istupima.

Stanić tako objašnjava da se sve povratne staklene boce koje se vraćaju u pogone na punjenje prvo moraju proći dezinfekciju kemikalijama koje ‘ubijaju bakterije‘. Nakon toga se boce moraju dobro isprati i prema njegovom mišljenju tu se vjerojatno dogodio propust. Ta kemija očito, kaže, nije dobro isprana.

- No, ono što baca sumnju na cijelu priču, barem na onaj dio koji je prema javnosti komuniciran, jest činjenica da se na trakama tzv. ‘čarđerima‘ u jednom trenutku dezinficira odnosno ispire na tisuće i tisuće boca. Pričamo o lotovima od 100 tisuća do 200 tisuća boca. Prema toj logici, problem ne bi bilo sa dvije do tri boce, već sa cijelom serijom koja je istodobno bila na pranju i punjenju - ispričao je Stanić kojem je cijela ova priča nepoznanica jer se dosad nije utvrdilo odnosno komuniciralo što se s preostalim bocama iz istog punjenja dogodilo i gdje su one završile.

27. travanj 2024 09:53