Biznis i politika
StoryEditor

Tim Kabel otkazao ugovor Petrolu: ‘Ne želimo surađivati s tvrtkama kojima je enormna dobit važnija od solidarnosti prema građanima‘

28. Prosinac 2022.
Ivan Topčić, Tim Kabel

Tim Kabel želi obavijestiti javnost da je danas, 28.12.2022. godine otkazao ugovor o poslovnoj suradnji slovenskom Petrolu o kupnji goriva na Petrolovim benzinskim crpkama, objavili su iz ovog domaćeg distributera kabela u vlasništvu Ivana Topčića.

– Tvrtka Tim Kabel ne želi poslovno surađivati s tvrtkama kojima je enormna dobit važnija od solidarnosti prema građanima i kupcima u državi u kojoj posluju.

Vlada Republike Hrvatske u ovim teškim i kriznim vremenima donijela je privremenu mjeru koja ima za cilj očuvanja standarda građana, a tvrtka koja posluje na teritoriju Hrvatske i koja je u prvih devet mjeseci od strane građana  ostvarila enormnu dobit, usprkos toga namjerava tužiti Republiku Hrvatsku.

Ne namjeravamo poslovati sa tvrtkama koja nemaju razumijevanja u teškim situacijama za građane države u kojoj posluju, tim više što tužbu ne pripremaju prema domicilnoj državi Sloveniji, te stoga ovu odluku javno objavljujemo – stoji u dopisu kojeg potpisuje Topčić.

Podsjetimo, slovenski Petrol jučer je objavio kako mu procijenjena šteta od regulacije naftnih derivata u Hrvatskoj za 2022. godinu iznosi 45,6 milijuna te najavio podnošenje odštetnog zahtjeva te poduzimanje drugih radnji za osiguranjem održivog financijskog položaja tvrtke.

Također je upozorila hrvatsku Vladu da u slučaju nastavka regulacije cijena pod ovakvim uvjetima (trenutno važeća uredba) više neće biti moguća daljnja opskrba naftnih derivata hrvatskog tržišta od strane Petrol grupe. Danas su kao znak upozorenja na jedan sat bile zatvorene Petrolove i Croduxove benzinske crpke.

21. rujan 2023 10:40