Biznis i politika
StoryEditor

Udruge Glas poduzetnika i ZRIN potpisale suradnju

25. Kolovoz 2022.

Udruga Glas poduzetnika i nedavno osnovana Znanstveno-razvojna inicijativa ZRIN potpisali su danas u Zagrebu Sporazum o partnerskoj suradnji. Sporazum su u ime svojih Udruga potpisali predsjednik udruge Glas poduzetnika Hrvoje Bujas i predsjednik ZRIN-a Damir Vanđelić, navodi se u priopćenju.

Sporazum o suradnji, između ostalog, kaže da će se dvije udruge, potpisnice sporazuma, međusobno obavještavati o svim važnim inicijativama, događajima i akcijama, međusobno se podržavati u zahtjevima koje upućuju nadležnim tijelima ukoliko oni odražavaju njihove temeljne vrijednosti i načela djelovanja, te da će zajednički kreirati inicijative, akcije i događaje od zajedničkog značaja, kao i zajednički se prijavljivati na projekte financirane iz sredstava EU.

Ove dvije udruge dijele iste ciljeve i viziju Hrvatske 2.0 kako bi potaknule sinergijski učinak i provele istinske promjene u društvu. 

Obje udruge kroz svoje djelovanje podupiru i zalažu se za 4 postulata:

  • #VišeRada – Država ne smije poreznom, zakonodavnom i drugim politikama poticati manje rada, naprotiv! Mora poticati rad, povećanje prometa, povećanje dobiti i povećanje plaća!
  • #Digitalizacija – Država ne može tražiti od poduzetnika i obrtnika dokumente koje je sama izdala! Digitalizirajte javnu upravu, počeli ste sada, idite do kraja! 
  • #ManjiPorezi – Država ne mora dati ništa poduzetnicima, ali mora uzimati manje! Poduzetnici najbolje znaju u što i kako investirati s novcem koji su sami zaradili! 
  • #VišePravde – Država se treba naplaćivati posljednja! Zašto tražimo da plaćanje PDV-a državi bude po naplati fakture trajna, a ne privremena mjera? Zato što će u tom slučaju pravosuđe početi funkcionirati, jer će država učiniti sve da bude efikasno kako bi se i sama što prije naplatila! Trebamo efikasno pravosuđe!

Na temelju zajedničkog interesa za međusobnim povezivanjem, ovaj će Sporazum o suradnji omogućiti programsku suradnju na područjima od zajedničkog interesa  kroz zajedničke inicijative i međusobno obavještavanje o aktivnostima koje doprinose unapređivanju poslovnog okruženja.

- Centralna paradigma ZRIN-a je ekonomska paradigma, odnosno povećanje standarda života u Hrvatskoj.  Ključan faktor osnaženja ekonomije i povišenja standarda su upravo poduzetnici i zato nam je ova suradnja važna. Za ostvarenje ekonomske paradigme neophodna je i društvena promjena, a prvenstveno su potrebni pravda, kultura rada i digitalizacija kao alat za povećanje transparentnosti, ali i učinkovitosti državne uprave - istaknuo je predsjednik ZRIN-a Damir Vanđelić nakon potpisivanja ugovora.

05. prosinac 2022 20:38