Fight Club
StoryEditor

Fight Club: Davor Bernardić je glavni krivac za stanje u SDP-u?

16. Kolovoz 2018.

SDP se već više od godinu dana bavi unutarstranačkim sukobima, povjerenje birača se topi, a čelnik SDP-a Davor Bernardić grčevito se drži predsjedničke fotelje iako mu većina članova saborskog kluba nije sklona, piše HRT.

Politički komentator Ivica Ivanišević za Slobodnu Dalmaciju piše kako je Bernardić ‘proizvod‘ grotesknog kadrovskog inkubatora stranke s Iblerova trga, partije koaj se već mjesecima raspada u izravnom prijenosu.

- (Bivši) simpatizeri [stranke] uporno žmire pred očiglednim problemom i ženiraju se prokazati Bernardića kao pogrebnika, jer on, kao fol, zapravo i nije kriv. Kako nije kad se zaklamao u fotelju predsjednika i ne mrda iz nje?, piše Ivanišević.

Predsjednik županijske organizacije SDP-a Sisačko-moslovačke županije Nikola Domitrović za HRT je komentirao problematiku u stranci.

- Što se tiče zajedničkog sastanka gdje je bilo pozvano 30-tak ljudi, mi smo se dotaknuli problema u stranci. Bitno je naglasiti da nije samo Davor Bernardić jedini kriv za trenutno stanje u stranci, istaknuo je.

Dodaje kako su Rajko Ostojić i Zlatko Komadina kao potpredsjednici, zajedno s drugim članovima odgovorni su za ovo što se događa, te da je na navedenom sastanku odlučeno kako će se unutarstranački izbori riješavati samo unutar stranke a sve što je izašlo u medijima je, tvrdi Domitrović, krivo.

27. travanj 2024 05:37