Fight Club
StoryEditor

Ministarstvo gospodarstva i dalje treba voditi Most

29. Rujan 2016.

Tehnički ministar gospodarstva Tomislav Panenić je tijekom prošlotjednog pojašnjenja poskupljenja naknade za obnovljive izvore električne energije naveo da su se oni "bazirali na povlaštenim cijenama struje" i da su zahvaljujući izmjenama pravilnika od 2013. do 2014. godine "mnogi proizvođači došli u poziciju da ostvaruju visoke profite, a sve na trošak potrošača".

- Kad vidim manipulacije koje su se događale u području energetike i kako interesne grupe upravljaju s donošenjem pravilnika i zakona, osobno bih inzistirao da ministarstvo gospodarstvo ostane u rukama Mosta - rekao je ministar.

Sugestiju je za Lider komentirao ekonomski analitičar Damir Novotny, rekavši da je pitanje političke opcije u budućem sastavu ministarstva irelevantno u odnosu na njegove buduće smjernice.

- Rekao bih da je nebitno u čijim je rukama ili pod čijom kontrolom Ministarstvo gospodarstva, bitan je sadržaj njegova djelovanja u budućnosti. Ja od budućeg ministra gospodarstva očekujem da adresira najvažnija pitanja, pitanje smanjenja regulatornih okvira i jačanja privatnog sektora, što se može postići isključivo kroz privatizacijski proces u kratkom roku - kaže Novotny.

U ovotjednom Fight Clubu tražimo odgovor na pitanje treba li Ministarstvo gospodarstva ostati u rukama Mosta?

19. travanj 2024 03:01