Financije
StoryEditor

Hrvatska poštanska banka podiže kamatne stope na štednju na tri posto

20. Rujan 2023.

Hrvatska poštanska banka (HPB) objavila je značajno podizanje kamatne stope na štednju. Kako su priopćili, slijedom konstruktivnih razgovora s Ministarstvom financija i hrvatskom Vladom o učincima inflacije na građane, kao i očekivanog utjecaja najave izdanja trezorskih zapisa Ministarstva financija na tržišne kamatne stope, HPB kao aktivni sudionik novčanog tržišta prva je banka na domaćem tržištu koja nudi novi štedni proizvod  kojom klijenti uz oročavanje minimalno 250 eura na rok od 12 mjeseci mogu ostvariti prinos od čak tri posto. 

– Jednostavnim ugovaranjem ‘HPB super štednje‘ kroz najdostupniju prodajnu mrežu u Hrvatskoj, odnosno u bilo kojem od 69 centara Banke već od 2. listopada 2023. ili naknadno putem tisuću poštanskih ureda tijekom listopada, klijenti mogu oplemeniti svoja sredstva kroz kamatne stope na tržištu koje se kreću od 2,80 posto na rok od šest mjeseci, 2,90 posto na rok od devet mjeseci ili 3,00 posto na rok od 12 mjeseci. Uvođenje ovakvog proizvoda doprinijet će zauzdavanju inflacije kroz pasivizaciju oročenih sredstava, a s druge strane omogućiti štedišama ostvarenje atraktivnog prinosa kojim se ublažavaju negativni efekti inflacije na vrijednost novca – priopćili su iz HPB-a, 

Hrvatska poštanska banka kao najveća banka u domaćem vlasništvu s relevantnim tržišnim udjelom i ambicijom ući u ‘top 5‘ banaka po ukupnoj imovini u Hrvatskoj oduvijek ima posebnu poziciju na tržištu. Kako navode, značajan iskorak Banka je napravila u stambenom kreditiranju gdje je jedan od predvodnika u plasiranju kredita uz fiksnu kamatnu stopu, a potom i u snažnoj participaciji u APN programu subvencioniranih stambenih kredita, čime je mladima u Hrvatskoj omogućeno na povoljniji način riješiti svoje stambeno pitanje.

07. svibanj 2024 20:05