Financije
StoryEditor

U srcu Moslavine: Više od 70 ha dostupnog zemljišta na manje od 1 h od Zagreba

29. Studeni 2023.
Industrijsko-logistička zona
Kutinska Industrijsko-logistička zona budućim stanarima, osim povoljna geoprometnog položaja, nudi niz drugih tehničkih predispozicija koje ju razlikuju od drugih zona

U Kutini se na 74 hektara prostire Industrijsko-logistička zona, koja budućim stanarima, osim povoljna geoprometnog položaja, nudi niz drugih tehničkih predispozicija koje ju razlikuju od drugih zona.

Na ta 74 hektara u obliku sedam parcela moguće je izraditi veća postrojenja proizvodne i poslovne gospodarske namjene. Spomenuta zona u cijelosti je u vlasništvu Grada Kutine te je usklađena s Gradskim urbanističkim planom (GUP-om) i Prostornim planom (PP-om).

Osigurana infrastruktura

Uza stimulativno nisku cijenu zemljišta, oslobađanje od plaćanja komunalnog doprinosa (100% od izračunanog odnosa) te od plaćanja komunalne naknade u visini od 100% u razdoblju do pet godina, do Zone je osigurana komunalna i energetska infrastruktura te je spremna za nove projekte i investitore koji bi otvorili niz novih radnih mjesta za stanovništvo Kutine i okolice.

Zona se nalazi uz državnu cestu D45 odmah do autoceste A3 Zagreb – Lipovac, koja čini dio europskoga cestovnog pravca E70, ali i uz jedan od najvažnijih željezničkih paneuropskih koridora X te je udaljenost od Zone do Zagreba manja od sat vremena vožnje.

Kutina je oduvijek poznata kao gospodarski, proizvodni grad. Uz Industrijsko-logističku zonu tu su još i tri poduzetničke zone, u kojima se mogu pronaći mjesta za manje proizvodne objekte

– Kutina je oduvijek poznata kao gospodarski, proizvodni grad i cilj nam je povećanjem broja poslovnih subjekata omogućiti brojna različita mjesta za Kutinčane, ali i sve koji navigiraju k našem gradu – poručio je kutinski gradonačelnik Zlatko Babić.

Poticajna investicijska klima

Osim Industrijsko-logističke zone, u Kutini su osposobljene i tri poduzetničke zone, u kojima se mogu pronaći slobodna mjesta za manje proizvodne objekte. Poslovne zone opremljene su svom komunalnom i drugom infrastrukturom te ih blizina drugih poduzetnika čini zanimljivima. U Kutini se tako, među ostalim, proizvode i mikročipovi, bačve, PVC stolarija, izvrsna vina, od kojih se ističe škrlet kao autohtono vino, nude projektantske usluge te brojni drugi proizvodi koje možete pronaći u srcu Moslavine.

U Kutini se, među ostalim, proizvode mikročipovi, bačve, PVC stolarija, izvrsna vina, od kojih se ističe škrlet kao autohtono vino, a nude se i projektantske usluge te brojni drugi proizvodi koje možete pronaći u srcu Moslavine.

Uz izrazito povoljan položaj, razvijenu postojeću industriju, obrt, malo i srednje poduzetništvo, iskustvo u razvoju poduzetničkih aktivnosti, lokalne gradske vlasti ulažu velike napore u stvaranje što bolje investicijske klime. Grad Kutina samostalno izdaje potrebnu dokumentaciju za građenje, donosi prostorne planove te pruža sve potrebne informacije budućim investitorima kako bi im olakšao donošenje odluke o dolasku u Industrijsko-logističku zonu, a na www.kind.hr mogu se pronaći detaljniji podaci o Zoni, ali i uopće o kutinskom gospodarstvu. 

20. travanj 2024 13:13