Klub izvoznika
StoryEditor

DHL Express predstavio GoGreen Plus uslugu koja koristi održivo zrakoplovno gorivo

27. Veljača 2023.

DHL Express je predstavio novu uslugu GoGreen Plus koja će klijentima omogućiti smanjenje emisija ugljika (Insetting)  njihovih pošiljaka korištenjem održivog zrakoplovnog goriva (‘SAF‘). Riječ je o prvoj takvoj usluzi jednog pružatelja usluga međunarodne žurne dostave koja će se prvo pokrenuti u Ujedinjenom Kraljevstvu, a ubrzo nakon toga u Italiji, Danskoj, Švedskoj, Kanadi, Australiji, Južnoj Africi i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, navode u priopćenju.

Od ovog mjeseca, klijenti iz tih zemalja moći će odabrati uslugu GoGreen Plus prilikom odabira usluge dostave putem internetske platforme za dostavu i praćenje pošiljaka MyDHL+. Usluga je u potpunosti fleksibilna jer se može odabrati za pojedinačne pošiljke. GoGreen Plus postat će dostupan svim korisnicima DHL Expressa diljem svijeta u nadolazećim mjesecima, a uslugom će se klijentima omogućiti prilagodba smanjenja emisije CO2 koju žele postići i količina SAF-a koju koriste.

Novu uslugu omogućila je nedavna DHL-ova suradnja s bp-om i Nesteom u pogledu opskrbe DHL-ovih centara SAF-om diljem svijeta. Obnovljivi dio ovog inovativnog goriva proizvodi se iz otpadnih ulja. Takav SAF iz otpada i ostataka može osigurati smanjenje emisije stakleničkih plinova do 80 posto tijekom svog životnog ciklusa u usporedbi s konvencionalnim zrakoplovnim gorivom koje zamjenjuje.

‒ Upravo zato što znamo da su naši klijenti predani smanjenju svog utjecaja na okoliš, važno im je osigurati  sredstva za postizanje tog cilja.  Drago mi je što naši klijenti  sada mogu iskoristiti prednosti našeg ulaganja u SAF koje im omogućuje smanjenje štetnih emisija njihovih pošiljaka. Budući da je trenutačno korištenje SAF-a primarna metoda za smanjenje emisija ugljika u zrakoplovstvu, ovo je najučinkovitiji način da svojim klijentima pomognemo da učine svoje opskrbne lance održivijima ‒ rekao je izvršni direktor DHL Expressa John Pearson.

Insetting  putem usluge GoGreen Plus omogućuje korisnicima smanjenje njihovih emisija razine Scope 3  odnosno neizravne emisije stakleničkih plinova koje se javljaju u lancu vrijednosti  poduzeća, uključujući nizvodni transport i distribuciju. Za razliku od offsetting inicijativa, usluga  GoGreen Plus, koja slijedi filozofiju inicijative za znanstveno utemeljene ciljeve (SBTi), smanjuje emisije unutar logističkog sektora  te je stoga DHL-ovi klijenti mogu koristiti za izvješćivanje o vlastitim emisijama.

Nova usluga je dio održivog cilja Grupacije Deutsche Post DHL za postizanje neto nulte emisije štetnih plinova do 2050. Doprinosi privremenom cilju korištenja 30 posto SAF-a u čitavom zračnom prijevozu do 2030. U skladu sa svojim Planom održivosti, cilj je Grupacije Deutsche Post DHL ponuditi zelenu alternativu za sve proizvode i usluge u svim svojim sektorima.

16. travanj 2024 21:41