Klub izvoznika
StoryEditor

Končar D&ST stekao većinsko vlasništvo u tvrtki Ferokotao

16. Studeni 2023.
1. Prvi srednje energetski transformator s certifikatom ugljičnog otiska proizvoda prema smjernicama norme ISO 14067

Iz Končar - Distributivnih i specijalnih transformatora (D&ST) u četvrtak su putem Zagrebačke burze izvijestili da su stekli većinsko vlasnički udio u tvrtki Ferokotao.

Končar D&ST je u srijedu,15. studenog, potpisao kupoprodajne ugovore o stjecanju 35 posto vlasničkog udjela u poduzeću Ferokotao, kaže se u objavi.

Do tog stjecanja Končar D&ST je imao 16 posto vlasničkog udjela u Ferokotlu, a sada postaje vlasnik 51 posto udjela u temeljnom kapitalu.

Ferokotao je jedan od najvećih proizvođača kotlova za distributivne, energetske i specijalne transformatore u regiji, sa sjedištem u Donjem Kraljevcu te dugogodišnji važan dobavljač Končar D&ST-a.

- Zelena tranzicija, koja je u zemljama Europske unije u punom zamahu, rezultirala je velikom potražnjom za transformatorima, a jedna od ključnih komponenti za proizvodnju transformatora su transformatorski kotlovi -  istaknuli su iz Končar D&ST-a.

Stjecanjem većinskog udjela u društvu Ferokotao, kako su naveli, osigurana je pouzdana dobava transformatorskih kotlova čime je dodatno osnažena konkurentska prednost Končar D&ST-a na tržištu.

18. veljača 2024 10:12