Klub izvoznika
StoryEditor

Kraš nastavlja povećavati primanja zaposlenika i u idućoj godini

14. Prosinac 2023.
Marija Mustapić, Allen Halamić, Damir Bulić - potpisivanje novog kolektivnog Ugovora u Krašufoto Kraš

Između Kraša d.d. i predstavnika Sindikata zaposlenih u poljoprivredi, prehrambenoj i duhanskoj industriji i vodoprivredi Hrvatske (PPDIV) potpisan je novi kolektivni Ugovora koji stupa na snagu 1. siječnja 2024. godine. Njime se nastavlja kontinuirano unaprjeđenje materijalnih uvjeta, a zaposlenicima Kraša jamči se dodatno povećanje plaća i primanja. Podsjećamo, zadnje su izmjene i dopune kolektivnog Ugovora stupile na snagu početkom 2023. godine kojim je došlo do uvećanja osnovice plaća.

Dodatno je ove godine odlukom Uprave od svibnja došlo do dodatnog povećanja plaća zaposlenicima koji rade u proizvodnji i skladištima. Tako je prosječna bruto isplaćena plaća u Krašu u 2023. godini u odnosu na godinu prije rasla za 9,6 posto, a u narednoj godini zaposlenicima se omogućuju još bolji uvjeti. Naime, novim je Ugovorom ponovno uvećana osnovica za izračun plaće i to s 379,59 eura na 443 eura što je porast od gotovo 17 posto.

Dodatno se novim kolektivnim Ugovorom podižu iznosi naknade za korištenje godišnjeg odmora te božićnice ukupne vrijednosti s 530,90 eura na 700 eura. Podigla se i vrijednost dara u naravi s 79,63 eura na ukupno 133 eura. Također, iznos mjesečne naknade za topli obrok povećava se s 66,36 eura na 100 eura.

- Kraš kontinuirano radi na povećanju zadovoljstva svojih zaposlenika. Novi kolektivni Ugovor koji jamči još bolje materijalne uvjete rada potpisali smo zato jer smo svjesni da su naši zaposlenici jedan od naših najvrjednijih resursa te su upravo svi zaposlenici zaslužni za dobre poslovne rezultate kompanije. S ovim iskorakom u uvjetima rada gledamo pozitivno u iduću godinu te vjerujemo u daljnji Krašev poslovni uspjeh koji će otvoriti prilike za daljnji rast i jačanje liderske pozicije u našoj branši - izjavio je Allen Halamić, predsjednik Uprave Kraš prehrambene industrije d.d.

- Sindikat PPDIV u Krašu okuplja veliki broj članova u tvornicama u Zagrebu i Osijeku i svake se godine zalažemo da se zaposlenicima osiguraju što bolja materijalna prava. Drago nam je što smo nakon mjesec dana pregovora s Upravom Kraša postigli dogovor o podizanju materijalnih prava, prvenstveno osnovice plaće, a potom i ostalih neoporezivih dodataka. Vjerujemo da ćemo i dalje, kao i dosad uspješno surađivati s Upravom Kraša na zadovoljstvo njegovih zaposlenika i naših članova - izjavio je Denis Paradiš, predsjednik Sindikata PPDIV-a

28. travanj 2024 22:05