Klub izvoznika
StoryEditor

Novi kolektivni ugovori društava Ina Grupe - neto primanja rastu od 11 do 16 posto

10. Siječanj 2023.
Ina zgradafoto Screenshot Ina.hr

Uprava Ine donijela je odluku o novim kolektivnim ugovorima za devet društava Ina Grupe u Hrvatskoj, čime se neto primanja radnika povećavaju u rasponu od 11 do 16 posto, ovisno o društvu, a što će radnici vidjeti na plaći za siječanj ove godine, izvijestili su u utorak iz Ine. 

- Pregovori oko izmjena kolektivnih ugovora sa socijalnim partnerima u Ina Grupi uspješno su završeni - navodi se u priopćenju.

Kako se ističe, Uprava Ine donijela je odluku o novim kolektivnim ugovorima za devet društava Ina Grupe u Hrvatskoj - Ina, STSI, Ina Maziva, Plavi tim, Crosco, Top računovodstvo servisi, Ina Maloprodajni servisi, Ina Vatrogasni servisi, Hostin - ‘čime se neto primanja radnika navedenih društava povećavaju u rasponu od 11 do 16 posto, ovisno o društvu‘.

Predsjednik Uprave Ine Péter Ratatics u priopćenju ističe kako je cilj tih promjena osigurati konkurentnost Ine na tržištu rada.

- Svjesni smo posljedica koje globalna ekonomska kretanja i inflatorni pritisci imaju na primanja naših radnika te želimo povećati njihov osjećaj sigurnosti u okruženju koje se brzo mijenja. Cilj nam je ovim promjenama osigurati konkurentnost Ine na tržištu rada, na način da uspješno zadržavamo talente i učinkovitije privlačimo nove - izjavio je Ratatics.

Primjena novih kolektivnih ugovora u Ina Grupi, kako se navodi, stupa na snagu ranije nego inače, već od 1. siječnja 2023. godine, šest do devet mjeseci od posljednjih izmjena, ovisno o kojem se društvu radi.

Rezultate tih promjena radnici će vidjeti već na plaći za siječanj 2023. godine, zaključuje se u priopćenju Ine. 

14. travanj 2024 03:36